BUTLLETÍ Especial Dona - Març 2009

Si no pot veure aquest butlletí, cliqui aquí

 
 

Dona i empresària… segurament una acròbata

Espanya té una de les taxes d’emprenedoria femenina més altes d’Europa (8,4% superior a la mitja europea) i Catalunya té la segona taxa més elevada de tota la Unió Europea, només darrera d’Irlanda i gairebé cinc dècimes per sobre de la dada espanyola.

Des del Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, SA hem anat constatant al llarg dels anys que, bona part de responsabilitat en les diferències esmentades rau en el fet que les dones troben moltes més barreres per emprendre que els homes.

[més]

Participació de la dona en els diferents programes ocupacionals de Grameimpuls, SA

Un total de 1800 dones es beneficiaran dels programes d’orientació, formació ocupacional i inserció laboral que la societat municipal Grameimpuls desenvolupa a la ciutat.

L’àmplia oferta formativa permetrà que 406 dones puguin adquirir els coneixements necessaris per incorporar-se al mercat de treball. Els projectes de Plans d’Ocupació, Taller d’Ocupació i Casa d’Oficis permetran la contractació per un període mínim de 6 mesos, de més de 100 dones. En torn a 1300 dones participaran dels programes d’orientació laboral, club de feina, acompanyament a la inserció, projectes innovadors, formació NTIC (Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació), etc.

[més]

El perfil de l´emprenedora colomenca

 

El passat any 2008 va significar un punt d’inflexió en quant a la contribució femenina a l’emprenedoria colomenca.

Durant l’any 2008, el Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, SA ha detectat un canvi important en el perfil de les persones emprenedores assessorades, i és que per primera vegada les dones que han liderat un projecte empresarial han estat majoria.

[més]

Projecte per apropar les dones a ocupacions on no tenen representació professional

El projecte Apropa’t està adreçat a dones que tinguin interès en aprendre i participar en diversos tallers pràctics de les especialitats d’electricitat i fontaneria, construcció, soldadura, petites reparacions de l’automòbil i bricolatge.

L’objectiu del projecte és apropar a les dones a aquelles professions que tradicionalment han ocupat els homes. Alhora de dissenyar les accions formatives no tan sols s’han tingut en compte les ocupacions on la presència de les dones és pràcticament imperceptible, si no que també s’han considerat aquells oficis que en aquests moments creen llocs de treball.

[més]

Si vostè ha rebut aquest butlletí, és perquè les seves dades estan incloses en l’arxiu POMMO, titularitat de Grameimpuls SA, inscrit en el Registre general de l’Agència espanyola de protecció de dades, la finalitat del qual es poder trametre la present informació. Si vol deixar de rebre’l, només te que clicar a l’enllaç corresponent i complimentar la seva adreça de correu electrònic. Tanmateix l’informem que podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel•lació i oposició establerts en aquesta Llei a través de carta certificada, adjuntant fotocòpia del seu DNI, en la següent adreça: Grameimpuls SA, Direcció de qualitat, carrer Rafael de Casanova 40, 08921 Santa Coloma de Gramenet.
Subscriu-te     Contacte  
Si no dessitja rebre més aquest butlletí, cliqui aquí