Recerca avançada

EMPRENEDORS

Actualitat

ESTÀS PREPARAT PER SER UN NÒMADA DEL CONEIXEMENT?

Valorar la llibertat per gestionar el teu temps i el teu treball és l’eix sobre el que gira una nova mentalitat laboral per convertir el teu talent en el millor actiu.

La digitalització ha fet possible el naixement i desenvolupament del knowmad, un concepte creat pel doctor John Moravec , redactor del projecte Knowmad Society. Sembla que knowmads, més enllà d’una moda, és una mentalitat que ha arribat per quedar-se.  Segons els seus seguidors, les empreses que no s'hagin posat a la feina per gestionar a aquests perfils corren el perill de ser menys competitives.

Ser knowmad no té res a veure amb l'edat, condició laboral o el moment.  A diferència dels freelance parteixen de l'autorrealizació, i la conseqüència d'això és guanyar diners. Aquest podria ser un punt de partida interessant per adoptar aquesta forma de treballar que, encara que sembli revolucionària, fa anys que és present. Per a molts no hi ha diferències amb els freelance o autònoms, simplement són coses diferents. Mentre que el knowmad és una capacitat, una actitud, els altres representen un model laboral, des d'un punt de vista més tècnic.

La digitalització, un canvi en la manera de vida i en la manera de treballar són alguns dels factors que estan impulsant la proliferació d'aquest tipus de persones treballadores que representaran el 45% de la força laboral en 2020. Són plenament conscients que aquest canvi està basat en la responsabilitat i la confiança, que només funciona si els comandaments participen com un més.

Aquest perfil funciona com a  Google i Gmail: organitza i agrupa. Aquesta és la clau, no la quantitat de projectes sinó la de connexions entre els uns i els altres, busquen connexió per ser més productius, menys és més. No dupliquen, agrupen.

Data de publicació: 15/12/2015