Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

L'Escola de Restauració de Santa Coloma s'inaugura dissabte

L’alcaldessa Núria Parlon i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, presidiran aquest dissabte l’acte d’obertura de la nova Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), gestionada per Grameimpuls. El centre, ubicat al pavelló Canigó del Recinte Torribera, està destinat a la formació de professionals de la cuina i la sommelieria, el reciclatge de cuiners professionals i que també oferirà cursos per a aficionats a la cuina i activitats de restauració per al jovent.

La Diputació, institució propietària del Recinte Torribera, ha cedit de manera gratuïta a l’Ajuntament el pavelló Canigó per adaptar-lo com a centre de formació en restauració, respectant el caràcter singular i arquitectònic de l’edifici. La complicitat d’ambdues administracions, Diputació i Ajuntament, ha donat com a resultat dos centres de formació púbics reconeguts per la seva qualitat.

Santa Coloma de Gramenet ja és lloc referent en la formació de professionals de la restauració degut a la tasca que ha desenvolupat l’Escola de Restauració de la ciutat des de la seva creació l’any 1991. Aquest  ja antic equipament, situat a l’avinguda de la Primavera, continuarà en marxa com a centre complementari de l’ERESC.

Un total de 1.400 m2 d'instal·lació

La nova Escola de Restauració, dins del Recinte Torribera i situada al costat del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), al mateix Recinte, acollirà més de 300 alumnes, que es formaran en 1.400m2 d’instal·lacions distribuïdes en un restaurant, una sala per a l’especialitat de sommelieria, dues sales teòriques, dues cuines –una d’elles per a les demostracions o show cooking- una sala de cafeteria-bar, i un hort propi, entre altres. La Diputació de Barcelona va cedir aquest pavelló a l’Ajuntament de Santa Coloma i en conjunt ha suposat una inversió de 1,1 milions d’euros. La nova Escola serà gestionada per l’Ajuntament a través de l’empresa municipal Grameimpuls.

Data de publicació: 13/07/2017