Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

El programa SEFED permet a persones en atur formar-se partint de situacions reals de treball

Els cursos del programa SEFED permeten a les persones que es troben en situació d’atur formar-se amb una metodologia d’aprenentatge que simula l’activitat d’una empresa, és a dir, reproduir situacions reals de treball. El Centre de Formació Ocupacional (CFO) La Ginesta de Grameimpuls ofereix la possibilitat d’aconseguir el certificat de professionalitat de nivell II en activitats de Gestió Administrativa en el marc d’aquest programa de formació.

El curs està adreçat a persones que es troben en situació d’atur inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants de feina. Per poder-hi accedir, a més, cal disposar de graduat escolar, graduat en ESO, cicles formatius o certificat de professionalitat nivell I de la família professional administrativa o bé nivell II d’una altra especialitat. En cas de no poder acreditar el nivell acadèmic requerit, s’haurà de superar una prova de nivell.

Mòduls formatius

La formació que ofereix La Ginesta inclou nou mòduls: Operacions administratives comercials (160 hores); Gestió operativa de tresoreria (90h), Gestió auxiliar de persona (90h), Registres comptables (120h), Gravació de dades (90h), Gestió d’arxius (60h), Ofimàtica (190h), Formació Complementària (20h) i Mòdul de pràctiques professionals no laborals (80h). En total, 900 hores de formació. Un cop finalitzada, els i les alumnes aconsegueixen el certificat de professionalitat de nivell II.

Pel que fa a les sortides professionals, les persones que assoleixen el curs poden treballar com a personal administratiu de comptabilitat en general, auxiliar administratiu de cobraments, de pagaments, de serveis de personal, de suport administratiu de compra i venda, entre d’altres perfils relacionats amb la gestió administrativa.

El SEFED és un projecte de formació ocupacional subvencionat pel Departament de Treball de la Generalitat, Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Va néixer l’any 1987 amb la finalitat de formar persones a l’atur en el camp de l’administració i la gestió d’empreses. A Santa Coloma, el programa és gestionat per Grameimpuls. La formació es realitza al CFO La Ginesta (carrer Castella, s/n). 

Data de publicació: 19/07/2017