Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

Grameimpuls i la UB signen un conveni per col·laborar en projectes de formació i coneixement

Santa Coloma fa un pas endavant quant a l’ampliació d’espais dedicats a la formació i investigació, gràcies al conveni de col·laboració que ha signat l’Ajuntament, a través de Grameimpuls, amb la Universitat de Barcelona (UB). L’acord contempla l’execució de nous projectes de formació, transferència de coneixement, impuls d’iniciatives emprenedores i per a la investigació científica en els àmbits de l’agroalimentació i la gastronomia.

El nou conveni permetrà l’alumnat, professorat i investigadors, tant del Campus de l’Alimentació de Torribera (UB) com de l’Escola de Restauració i de Grameimpuls, compartir espais de formació ubicats al mateix Recinte Torribera. Un d’aquests espais serà la Vinya d’en Sabater, que podran utilitzar els alumnes del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments i del grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, ambdós de la UB; aquests alumnes podran treballar, per exemple, en la caracterització de les varietats del raïm o aprofundir en l’anàlisi sensorial del vi.

ERESC i vinya d’en Sabater

Un altre dels espais que es compartiran serà la nova Escola de Restauració de Santa Coloma, l’ERESC que podran utilitzar per formar-se els alumnes de grau del Campus de l’Alimentació (UB).

Pel que fa a les instal·lacions de la UB que es compartiran, la Sala d’Anàlisi Sensorial ‘Alella’ també estarà adreçada als alumnes dels cursos amb certificat de professionalitat de Sommelieria i altres que es desenvolupen habitualment a l’Escola de Restauració de Santa Coloma. Així mateix, els alumnes dels cursos de formació ocupacional de l’empresa municipal Grameimpuls –especialitats d’horticultura i floricultura, d’activitats auxiliars de vivers, de jardins i centres de jardineria  i d’activitats auxiliars en conservació i millora forestal- es podran formar també als hivernacles i horts del Campus de l’Alimentació (UB).

Noves oportunitats de formació

Durant la presentació del conveni, aquest dimarts, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon ha destacat que l’acord significa obrir “noves oportunitats de formació i treball per a la ciutadania, en els àmbits de l’alimentació i la salut; a partir d’ara es podran formar més alumnes en un Campus d’excel·lència internacional que està ajudant a projectar Santa Coloma en clau gastronòmica”. L’alcaldessa ha afegit que es vol posar en valor “espais com la Vinya d’en Sabater i l’Escola de Restauració de la ciutat, on es formen els futurs sommeliers.”

El director del Campus de l’Alimentació de Torribera (UB), Josep Boatella, ha volgut deixar constància del “gran component científic i cultural de la gastronomia” i ha afirmat que “a Santa Coloma s’està creant una oportunitat única per donar-li cos a aquest pol de la gastronomia que es pot convertir en un nucli de referència en aquest àmbit”. El conveni mostra “la voluntat de treballar conjuntament en instal·lacions que diferenciïn el campus d’altres centres”, conclou Boatella.

 

Data de publicació: 19/09/2017