Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

L’històric ‘Pavelló B’ serà un centre de formació ocupacional per a persones a l’atur

El Museu Torre Balldovina ha acollit aquest dimecres al vespre la signatura del conveni entre la Fundació Privada Hospital de l’Esperit Sant (FHES) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, per a la cessió d’ús de l’històric edifici denominat ‘Pavelló B’. L’antic equipament es convertirà en un centre adreçat a la formació ocupacional de persones en situació d’atur, que gestionarà Grameimpuls.

L’alcaldessa Núria Parlon i el president del Patronat de la FHES, Josep Maria Cortès, han firmat el document que contempla la cessió de 5.831 metres quadrats de superficie del recinte, en desús des de 2007, així com els terrenys adjacents on es construiran tallers de formació.

L’alcaldessa  ha destacat que un dels objectius del Pla d’Acció Municipal és “afavorir la reactivació econòmica, garantint la formació i capacitació professional”.  Aquest nou equipament suposa l’ampliació dels recursos i els serveis que ofereix la ciutat de Santa Coloma de Gramenet adreçats a las persones que tenen dificultats d’accés al mercat laboral, com són els joves, els majors de 45 anys i les dones en situació de vulnerabilitat”.

El president del Patronat de la FHES, Josep Maria Cortés, ha explicat que la cessió de l’edifici B a l’Ajuntament és la expressió de “la voluntat de participar en l’arquitectura del nou projecte de ciutat pel segle XXI, en el qual el nostre Hospital, que és universitari, vol ser un agent actiu de la ja emergent Santa Coloma ciutat universitària. I el nostre deure era també centralitzar una activitat que assegurés la rendibilitat social”.

 

El projecte, en dades

El projecte municipal s’executarà en dues fases. A la primera, es rehabilitarà l’antic Pavelló B, de 2.910 metres quadrats de superfície (planta baixa + 3) i es realitzarà una adaptació de la seva distribució interior i exterior, per a poder albergar aules, tallers, magatzems, sales de reunions, de tutories, de docència, biblioteca, despatxos i sales polivalents, entre altres. La segona fase d’obres consistirà en la construcció d’uns tallers en els terrenys adjacents a l’edifici, amb una superfície aproximada de 800 metres quadrats.

Aquest projecte municipal té un pressupost de 3.742.857 milions, part del quals procedeixen del Fondo Europeo de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de desenvolupament Urbà sostenible i Integrat (EDUSI). La finalització d’obres està prevista per al primer trimestre de 2019 i l’equipament s’anomenarà Centre de Polítiques Actives d’Ocupació Besòs.

El Centre albergarà uns 2.000 alumnes

Està previst que l’equipament entri en funcionament durant el 2019. S’estima que el Centre acollirà unes 2.000 persones que podran accedir a una àmplia oferta formativa ocupacional. El nou espai vol esdevenir un centre de referència per a empreses i amb vocació comarcal, donada la seva ubicació a Santa Coloma fent frontera amb Sant Adrià del Besòs, Badalona i Barcelona.

El ‘Pavelló B’ forma part del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de Santa Coloma; es va construir a l’any 1929 i va entrar en funcionament l’any següent com a edifici per a homes malalts de tuberculosi. Actualment es troba en desús des del 2007, any en que es va inaugurar el nou Hospital.

Data de publicació: 01/06/2017