Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

LA VINYA D’EN SABATER A FACEBOOK I TWITTER

El projecte vitícola ‘La Vinya d’en Sabater’ que es va posar en marxa fa uns tres mesos dóna un altre pas endavant des del punt de vista comunicatiu estrenant perfils a les xarxes socials.

Des de fa uns dies aquest projecte de recuperació del conreu de la vinya a la nostra ciutat es pot seguir a Facebook (Vinya d’en Sabater) i Twitter (@VinyadenSabater). L’evolució de les plantacions, els treballs dels alumnes de la ‘Casa d’Oficis’ encarregats de la cura i manteniment de la vinya, les visites organitzades per Ecometròpoli, tot serà a l’abast de la ciutadania mitjançant aquestes plataformes on també es podran veure fotos i vídeos.

Recordem que els terrenys cedits per la Diputació estan ubicats al Recinte Torribera i que la superfície conreada és d’aproximadament mitja hectàrea on s’han plantat de manera experimental quatre varietats de raïm: garnatxa i garrut (negra) i pansa i picapoll (blanca). L’Ajuntament compta amb la col•laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) que fa el seguiment enològic del projecte, i s’encarregarà de la recollida i posterior transformació en vi del raïm d’aquí uns cinc anys aproximadament.

El Consell Assessor de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) que participa en aquesta iniciativa, considera que al 2025 ja es podrà assolir un vi de qualitat. La producció serà limitada i no pas comercial. El compromís és que el vi resultant estarà destinat als cursos de sommelieria de l’ERESC. Aquest projecte també forma part dels cursos d’educació ambiental que imparteix el centre Ecometròpoli.

Data de publicació: 13/05/2015