Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

La vinya d’en Sabater estrena sistema de rec sostenible

El mecanisme permet subministrar aigua gota a gota

La vinya d’en Sabater disposa, des de fa uns dies, d’un sistema de rec sostenible per millorar el rendiment dels ceps. El dispositiu, que també s’ha col·locat a l’hort, està distribuït per línies que poden subministrar aigua gota a gota de manera independent a cada planta, en funció de les necessitats de la varietat i la seva ubicació. 

El mecanisme està  format per comptagotes de 2 litres de capacitat. L’objectiu és optimitzar els recursos hídrics i regar els ceps amb quantitats petites d’aigua sempre que la necessitin. Es preveu que els comptagotes es buidin cada tres o quatre setmanes, però aquesta quantitat pot variar segons les precipitacions i la demanda hídrica de cada planta. El mateix dispositiu s’ha implantat a l’hort.

 

A càrrec dels alumnes de la Casa d’Oficis

La instal·lació d’aquest sistema de rec ha anat a càrrec dels alumnes de la Casa d’Oficis de Grameimpuls. El mecanisme s’afegeix a la resta de mesures de sostenibilitat que s’han implantat a la vinya, com les plaques solars fotovoltaiques.

 

La vinya d’en Sabater ocupa 5.000 metres quadrats de terreny i ha suposat la plantació de 1.600 ceps. El projecte ha significat la recuperació de la tradició vitivinícola de Santa Coloma, així com la recuperació paisatgística i de l’entorn natural de la zona. I és que, al marge de cada parcel·la de vinya, s’han plantat arbres fruiters, hortalisses i la flora silvestre autòctona. 

Data de publicació: 24/04/2017