Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

Potenciem les oportunitats de reemprendre al territori

A Grameimpuls desenvolupem el programa Reempresa, posant en contacte persones que volen emprendre amb aquelles que volen cedir el seu negoci.

Prendre la decisió de traspassar el teu negoci no és fàcil i, un cop es pren la determinació, poden sorgir molts dubtes: quin valor té la meva empresa? Quina és la situació del mercat/sector en aquest sentit? Quin preu li he de posar al traspàs? Qui podrà desenvolupar l’activitat i donar-li continuïtat?

Els empresaris i emprenedors del territori ja tenen les respostes. Grameimpuls, a través del programa Reempresa, ofereix assessorament gratuït per a totes aquelles persones que estan pensant en traspassar el seu negoci o en adquirir-ne un que estigui en funcionament. El punt d’atenció Reempresa de Santa Coloma de Gramenet, al Centre d’Empreses Can Peixauet de Grameimpuls,  ofereix assessorament gratuït des del 2013 a tots aquells empresaris i emprenedors, tant de la ciutat com de Sant Adrià de Besòs, que estan pensant en comprar o cedir un negoci.

Si s’està pensant en traspassar el negoci, es rebrà assessorament personalitzat i acompanyament en tot el procés de compravenda en aspectes tals com orientació en la valoració del negoci, acompanyament al llarg de les negociacions, redacció dels contractes de compravenda o assessorament en temes fiscals i legals de la compravenda, entre d'altres. A més, mitjançant la plataforma de Reempresa es podrà anunciar el traspàs del negoci gratuïtament a la mateixa web.

De la mateixa forma, si s’està pensant en adquirir un negoci en funcionament,  es rebrà assessorament en la valoració del negoci a adquirir i acompanyament al llarg de tot el procés de compravenda. Cal recordar que, a través de la reemprenedoria, es simplifiquen els tràmits per posar en marxa el negoci (llicències, adequació del local... etc.), es redueix la incertesa sobre el seu funcionament ja que l'anàlisi es fa sobre dades reals de l'empresa i es facilita l'accés al finançament, ja sigui perquè es disposa de dades econòmiques reals per demanar un crèdit o perquè el venedor ens dona facilitats de pagament. D'aquesta forma, es podrà elaborar un pla d'empresa consistent que ofereixi garanties de cara a posar en marxa un projecte empresarial.

El programa Reempresa, impulsat per CECOT i Autoocupació amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i co-finançat per la Unió Europea i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, ja ha assessorat a més de 3.700 cedents i 6.400 reemprenedors traduint-se en més de 1100 empreses salvaguardades. 

Per posar-se en contacte amb el Punt d'Atenció Reempresa de Santa Coloma es pot trucar al telèfon 934665224 o a través d'aquest correu electrònic.

Data de publicació: 24/03/2017