Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

Propera incorporació de la Santa Coloma de Gramenet en la DO d’Alella

Vinya d'en Sabater

L’Ajuntament de Santa Coloma ha sol·licitat a la Comissió Rectora de la Denominació d’Origen Alella, la inclusió de la ciutat arran del projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola “Vinya d’en Sabater”, impulsat per l’Ajuntament i gestionat per l’empresa municipal Grameimpuls.

El municipi de Santa Coloma de Gramenet històricament ha tingut una reconeguda tradició vitivinícola que ara es vol recuperar a través del projecte “Vinya d’en Sabater”. Els requisits i condicions que compleix per formar part de la DO Alella són els següents:

  • Les varietats de Vitis vinífera de la “Vinya d’en Sabater”  estan autoritzades o recomanades a la DO Alella. Els ceps són de les varietats de raïm, garnatxa i monestrell (negres) i xarel·lo i picapoll (blanques).
  • Pràctiques de cultiu corresponen amb les definides en el Reglament de la DO Alella. El cultiu que es fa a la “Vinya d’en Sabater” és tradicional i ecològic, amb l’objectiu d’aconseguir les millors qualitats i respectant l’equilibri fisiològic de la planta.
  • La pràctica del reg es realitza exclusivament amb l’objectiu de millorar la qualitat del raïm.
  • La vinya està inscrita al Registre vitivinícola de Catalunya.
  • La “Vinya d’en Sabater” compta amb el suport, assessorament i seguiment de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

La inclusió del  municipi de Santa Coloma de Gramenet a la DO Alella té com a objectius, obtenir l’autorització per a noves plantacions de ceps, plantar altres varietats autoritzades o recomanades que no siguin experimentals,  potenciar l’enoturisme a Santa Coloma de Gramenet mitjançant el Consorci de Municipis de la DO Alella, fomentar el coneixement de l’entorn natural mitjançant la pràctica de cultius respectuosos amb el medi ambient i crear un espai de transferència de coneixements agronòmics.

 

Vols conèixer més sobre el projecte de la Vinya d'en Sabater?

- Visita el Facebook del projecte

- Visita la pàgina web vinculada al projecte.

Data de publicació: 03/06/2016