Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

Reempresa o com aplanar el camí per agafar el relleu d’un negoci

Després de quatre dècades al peu del canó i amb una motxilla plena d’experiència, ha posat el punt i final a la seva etapa laboral. “Ja tocava”, diu. La Rosalía Matzner sempre s’ha dedicat al món de l’estètica i fa uns mesos, quan va arribar el moment de gestionar la jubilació, va fer-ho pensant en donar continuïtat al seu negoci. “Volia cedir el centre d’estètica, però no sabia ben bé per on començar. Algunes clientes em van comentar que a Grameimpuls m’assessorarien. Hi vaig anar”, assegura. Així és com va conèixer el programa Reempresa, que posa en contacte cedents com ella, amb reemprenedores, com l’Anna Bernadas, qui acaba d’agafar el relleu del seu comerç.

“Buscava una persona que s’assemblés a la meva manera de treballar”, explica la Rosalía. De fet, totes dues havien coincidit en el passat, quan l'Anna just havia acabat la formació en estètica i a Roslía necessitava un cop de mà extra. “Va ser una bona escola, vaig aprendre molt. Quan et dediques aquest sector, sempre t’imagines muntant el teu propi negoci. Per a mi, poder-me quedar amb el centre d’estètica on vaig començar a treballar és tot un regal”, assegura la jove emprenedora. El negoci es diu El 9 Espai i està ubicat al carrer Sicília, número 24.

 

Assessorament gratuït

El relleu del negoci es va formalitzar a principis de maig, després d’un procés que va guiar el personal tècnic del Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, on està ubicat el punt de Reempresa a Santa Coloma. “Em van acompanyar en tot el camí. Sola no sé si ho hauria pogut fer”, diu l'Anna. La jove reconeix que el seu cavall de batalla va ser el pla d’empresa – “el tenia creuat”–, un escull que va superar “gràcies a l’ajuda de Grameimpuls”. “Anava amb un dubte i m’aportaven dues solucions”, comenta amb un somriure.

Aconsellada pel tècnic que la va assessorar al  llarg d’aquest procés, la jove va fer un curs de formació de Reempresa, adreçat a reemprenedors i reemprenedores que estaven immersos en processos de compra-venda de negocis. I també va comptar amb l’experiència d’altres persones que prèviament havien fet el mateix recorregut que ella. “Els testimonials van ser molt enriquidors, perquè t’adonaves que havien passat pel mateix que tu i se n’havien sortit”, hi afegeix.

 

Implicació de la cedent

El centre d’estètica amb la nova propietària va obrir les portes fa un mes. Des d’aquest moment i “fins que l’Anna ho necessiti”, la cedent acompanyarà la jove emprenedora. “Estem fent el traspàs de la clientela, informant-la que ara tindran l’Anna com a persona de referència al centre d’estètica”, explica la Rosalía.

“És un programa molt positiu. Tant de bo hagués existit en la meva època!”, comenta categòrica la cedent, preguntada per un servei que ha assessorat durant el primer trimestre de l’any un total de 18 persones que volien reemprendre i 6 cedents que cercaven relleu per a la seva empresa. “Completament”, interromp l'Anna. “Obrir un negoci és sinònim de pors, paperassa i inversió, però jo sempre he sortit de les sessions a Grameimpuls amb un somriure. Han fet fàcil allò que semblava molt difícil!”, apunta.

Si, com la Rosalía, voleu donar continuïtat al vostre negoci o bé voleu fer com l’Anna i reemprendre, poseu-vos en contacte amb nosaltres. Estem ubicats al Centre d’Empreses de Can Peixauet – Servei de Foment Empresarial (av. de la Generalitat, 99-101). També podeu demanar informació trucant al telèfon 93  466 52 24 o escrivint un correu electrònic a reempresa@grameimpuls.cat.

 
Data de publicació: 13/06/2017