Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

TORNA EL ‘PASSIÓ PER LA CUINA’

L’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) posa en marxa, un any més,  els cursos de cuina per a aficionats a l'espai "Passió per la cuina". 

Aquesta edició de tardor-nadal 2016 està formada per 8 sessions on, a més de descobrir els productes de temporada,  ens endinsem a les cuines del món. Aquesta és la programació i les dates:

SUPERFOODS (6 d’octubre)

Tothom en parla de les propietats nutricionals dels super aliments, molts d’ells formen part de la dieta mediterrània com oli d’oliva, però, n’hi ha que encara són uns desconeguts. En aquesta sessió aprendrem a manipular i cuinar unes receptes senzilles amb els super aliments.

CUINAR AMB MANTEGA (13 d’octubre)

En aquesta sessió elaborem mantegues compostes que ajuden a potenciar el sabors d’altres aliments.

HORTALISSES DE TARDOR (20 d’octubre)

Carbassa, espinacs, carxofes i bolets són algunes de les verdures i hortalisses que ens troben a les parades del mercats per aquestes dates. Elaborem receptes amb algunes d’elles.

SABORS DEL MÓN (27 d’octubre)

Prepararem una pastela. Recepta que pertany a la gastronomia del Marroc. Consisteix en l’elaboració d’un dolç embolcallat amb una pasta fina farcida amb carn, espècies i fruits secs.

PULLED PORK (10 de novembre)

Els Food Trucks, cuines instal·lades dins de furgonetes on es venen menjars, fa uns sandvitxos amb el pulled pork que són tot un èxit, fet que ha provocat que molts establiments de restauració hagin decidit incloure’l dins la seva oferta.

SABORS DEL MÓN (17 de novembre)

Sessió dedicada a la cuina del Japó. Aprendrem a fer un brou dashí, brou bàsic a la gastronomia nipona i amb el què farem una sopa de miso.

DUMPLINGS O PA AL VAPOR (24 de novembre)

Els dumplings sn uns panets que es couen al vapor, es poden menjar calents o freds, també es poden fregir i farcir amb tot tipus de ingredients dolços i salats.

FARCIR PER NADAL (1 de desembre)

Les carns farcides son pròpies de la cuina nadalenca, el tall rodó de vedella, el xai i sobretot els pollastres, capons, pulardes i gall d’indi son imprescindibles en una bona taula de Nadal.

L’horari de les classes serà de 17.30 a 19.00 a la seu de l’Escola de Restauració Santa Coloma (av. Primavera s/n de  Santa Coloma de Gramenet) i el preu és de 160€. Més informació al telèfon: 93 392 91 05, al correu electrònic: hosteleria@grameimpuls.cat  o al web de l'escola www.restauraciosantacoloma.cat

Data de publicació: 20/09/2016