Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

“Vaig signar el contracte l’endemà de finalitzar les pràctiques del curs del programa SEFED”

Mai es va pensar que cinc caràcters canviarien la seva vida. La Raquel Méndez lletreja SEFED amb la mateixa naturalitat que ara agafa el telèfon, gestiona agendes o elabora extenses taules d’Excel. Aquesta gallega de naixement i veïna de Santa Coloma és una de les persones que aquest mes de juliol va finalitzar el curs de gestió d’activitats administratives del programa Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED). Ja té feina.

“No imaginava que aniria tot tan rodat”, explica. Fa 4 anys que la Raquel es va instal·lar aquí per qüestions personals. Prèviament, havia deixat la feina de 14 anys a Galícia, una decisió difícil, però a la vegada engrescadora. “La meva obsessió era tenir un CV competent”, apunta. Va començar pel català, va fer un voluntariat... i, gràcies al boca-oïda es va creuar al seu camí el programa que permet formar-se amb una metodologia d’aprenentatge que simula situacions reals de treball: el programa SEFED.

“Havia estudiat secretariat feia anys i era conscient que m’havia d’actualitzar”, diu. I això és precisament el que li va aportar aquesta formació, que comença el mes d’octubre al Centre de Formació Ocupacional La Ginesta. “El contingut és molt extens i el professorat et dona eines per afrontar el dia a dia en un ambient laboral real”, assegura la Raquel. En total, el curs de gestió d’activitats administratives és de 900 hores, 80 de les quals són de pràctiques professionals no laborals. En el seu cas, va ser arribar i moldre: l’endemà de finalitzar aquesta període, va signar el contracte. “El curs és molt recomanable”, diu.

El termini d’inscripció per al programa SEFED ja està obert. Les inscripcions s’han de fer a les oficines centrals de Grameimpuls (c. Rafael de Casanova, 40). Per a més informació, podeu consultar la nostra pàgina web www.grameimpuls.cat o trucar als telèfons93 466 15 65 o 93 391 70 37.

El SEFED és un projecte de formació ocupacional subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Va néixer l’any 1987 amb la finalitat de formar persones a l’atur en el camp de l’administració i la gestió d’empreses. A Santa Coloma, el programa és gestionat per Grameimpuls.

Data de publicació: 18/09/2017