Recerca avançada

NOTíCIES

Recull informatiu de Grameimpuls

VISITA A LES OBRES DE LA NOVA ESCOLA DE RESTAURACIÓ

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, van realitzar el passat 18 de juliol una visita oficial a les obres de la nova seu de l’Escola de Restauració al Pavelló Canigó de Torribera. 

Els treballs de condicionament de la que serà la nova seu de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC), es van iniciar el passat 1 de juliol i després de la concessió gratuïta del Pavelló Canigó al Recinte Torribera per part de la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de la ciutat a principis d’any, l’alcadessa Núria Parlon acompanyada de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, van visitar l’estat de les obres que duraran aproximadament 9 mesos. L’empresa que s’encarrega de transformar aquest espai és Cots i Claret de Manresa amb experiència a la nostra ciutat amb la construcció de la Biblioteca de Can Peixauet i l’edifici La Masia al mateix recinte de Torribera. El pressupost destinat és de 975.225,75€ i el trasllat està previst cap al mes de març de 2017. 

Més superficie i més alumnes

La nova seu de l’ERESC disposarà de 1049 m2 front als 400 m2 que té actualment. La capacitat d’acollida d’alumnes de manera simultània arribarà fins als 120 mentre que la capacitat máxima serà de 240 estudiants. El nou equipament disposarà de dues cuines, una formativa i l’altra de demostracions, coneguda també com a ‘show-cooking’, dues sales per a la formació en especialitats de restaurant, i altres dues per a les especialitats de bar i cafetería.  La nova Escola de Restauració mantindrà els cursos de formació ocupacional, formació per a professionals i aficionats, a més dels casals per a infants i com a novetat disposarà d’un hort propi.  La seva situació és idónia per la proximitat amb la ‘Vinya d’en Sabater’  i perquè quedarà integrada amb totes les entitats relacionades amb el sector de l’hostaleria i l’alimentació en un mateix espai, en convivència amb la formació universitària impartida per la Universitat de Barcelona en el Campus de l’Alimentació.

L’alcaldessa que va agraïr la complicitat de la Diputació de Barcelona per fer realitat aquest projecte i especialment de la presidenta Mercè Conesa, va dir  “aquesta nova seu ubicada al Recinte Torribera ens permetrà la centralitat de tots els recursos que té la ciutat en la línia estratégica de desenvolupament econòmic, social i acadèmic que és la restauració i la investigació en l’àmbit de les ciències culinàries i gastronòmiques”.

 

ERESC formant professionals des de 1991

Des de la seva creació, l’Escola de Restauració ha format més de 1300 alumnes en les especialitats principalment de cuina i cambrer, però també ha realitzat cursos de pastisseria, cocteleria i de sommelieria. El promig d’inserció d’alumnes, homes i dones, que participen dels cursos de formació ocupacional és del 75%.

Data de publicació: 18/07/2016