actualitat

  • 8 | 02 | 2021

    Ampliació dels horaris en restauració, obertura de llibreries i confinament comarcal, les noves mesures per frenar la Covid-19

    Us detallem tots els canvis que ha aprovat el Procicat i que s’apliquen del 8 al 21 de febrer

    La Generalitat, a través del Procicat, ha aprovat noves mesures per fer front a la tercera onada de la pandèmia per la Covid-19, que entraran en vigor el dilluns, 8 de febrer. Entre les mesures, destaca la derogació del confinament municipal, que ara passarà a ser comarcal durant tota la setmana. En l’àmbit del teixit econòmic, s’amplia l’horari en restauració i les llibreries s’afegeixen als establiments essencials com a bé cultural i podran obrir els caps de setmana. En l’esport, es podran reprendre les competicions amb accés a categories estatal i els gimnasos podran obrir amb aforament del 30%. El confinament nocturn es manté de 22 a 6h del matí.

    A continuació us detallem les principals novetats per àmbits:

    HOSTALERIA I RESTAURACIÓ

    Ampliació dels horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria.

    Terrasses i interior dels establiments podran obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment o per a lliurament a domicili.

    COMERÇOS

    Aforament del 30% al petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana.

    Seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2. Aquestes dues limitacions, però, no afecten als establiments de venda de productes de primera necessitat i d’activitat considerada essencial; de fet, ara les llibreries s’equiparen a aquests establiments i podran obrir durant el cap de setmana.

    ACTIVITATS CULTURALS

    Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions continuen oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts es mantenen oberts també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima. Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

    ESPORT

    Pel que fa a l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats podran obrir amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. A més, ara també es permetrà reprendre les competicions que donen accés a categories estatals. Els espais esportius a l’aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

    ÀMBIT UNIVERSITARI

    En l’àmbit educatiu, la docència universitària teòrica seguirà en format virtual, a excepció del primer curs, en què es podrà reprendre parcialment l’activitat presencial. A l’ESO, infantil i primària es manté la presencialitat plena i poden seguir actives les extraescolars que tenen lloc als centres escolars que no trenquin el grup bombolla.

    Per a més informació o aclariment podeu contactar amb nosaltres a través del 93 466 52 24 o correu electrònic formacue@grameimpuls.cat. També podeu consultar la infografia que la Generalitat ha elaborat on es resumeixen totes les mesures.

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista