actualitat

  • 16 | 01 | 2021

    En marxa la tercera convocatòria d’ajuts de la Generalitat adreçats a autònoms/es

    Les persones que vulguin demanar la subvenció, hagin estat o no beneficiats en anteriors edicions, han d’haver-se inscrit abans en un registre

    La Generalitat posa en marxa la tercera convocatòria d’ajuts de 2.000 euros adreçats a autònoms/es. Les persones que vulguin demanar la prestació hauran de realitzar una inscripció prèvia obligatòria, amb independència d’haver estat o no beneficiades en les dues convocatòries anteriors. L’ordre en que es faci el registre no estableix cap preferència en l’atorgament de l’ajut. El tràmit s’ha de fer a través del Canal Empresa (hi pots accedir clicant aquí) a partir del divendres 19 de febrer i fins al 26 de febrer a les 15 hores.

    Aquest registre previ té efectes de sol·licitud, per tant, un cop es publiqui la convocatòria al DOGC no caldrà fer aquest pas de nou. Aquesta subvenció és compatible amb qualsevol altre ajut i prestació així com amb les anteriors convocatòries de 2020, amb excepció de la subvenció de Garantia Juvenil 2020. Tampoc és compatible amb l’ajut per a empreses amb treballadors/es en situació d’ERTO a 31/01/2021. Us recordem que l’ajut a autònoms/es va adreçat a empreses de menys de 6 persones treballadores.

    Termini per fer la preinscripció

    El termini per apuntar-se al registre començarà divendres 19 de febrer i fins el divendres 26 de febrer a les 15 hores. Per poder demanar l’ajut (d’import no confirmat, a la primera convocatòria va ser de 2.000 euros) caldrà :

    • Estar en situació d’alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA abans de l’1 de gener de 2021 i mantenir la seva alta de forma ininterrompuda com a mínim, fins al 28 de febrer de 2021.
    • La base imposable de la declaració de la renda de les persones físiques  de l’exercici 2019 del sol·licitant ha de ser igual o inferior a 35.000 euros.
    • El rendiment net de l’activitat  durant l’exercici 2020 no superi els 17.500 euros.
      En cas que la darrera alta com a persona treballadora autònoma sigui posterior a l’1 de gener de 2020, l’import del rendiment net de l’activitat no pot superar el resultat de multiplicar el número de dies d’alta com a persona treballadora autònoma durant l’any 2020 per 47,95 euros.
    • Estar al corrent de pagament amb les administracions públiques.

    El Servei de Foment Empresarial organitza el proper divendres 19 de febrer a les 12.00h una sessió informativa sobre el sistema de registre previs als ajuts del Departament de Treball. Les persones interessades en assistir cal que s’inscriguin aquí.

    Per a més informació, podeu trucar al Servei de Foment Empresarial, als telèfons 93 466 52 24650 37 76 80 i 650 37 76 81. També podeu enviar-nos un correu electrònic a sfe@grameimpuls.cat.

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista