actualitat

  • 10 | 02 | 2022

    Els Plans d’Ocupació municipals ajuden a millorar l’espai públic de Santa Coloma

    144 persones donen suport als serveis municipals en el manteniment de la via pública. Les contractacions, formalitzades en el darrer mes, duren entre 6 mesos i 1 any

    Un total de 144 persones de la ciutat,  en situació d’atur, han accedit a la convocatòria  dels plans d’ocupació de l’Ajuntament de Santa Coloma, gestionats a través de l’empresa municipal Grameimpuls, per tal de fer tasques de suport i reforç del manteniment dels espais públics.

    Les contractacions s’han materialitzat de manera esgraonada, entre finals de desembre i el mes de gener, i tenen una durada d’entre 6 i 12 mesos. L’objectiu principal d’aquestes accions és millorar l’ocupabilitat de les colomenques i els colomencs amb més dificultats per accedir al mercat laboral.

    Els plans d’ocupació són programes de contractació de treballadors i treballadores en situació d’atur per a la realització d’actuacions i serveis d’interès social a Santa Coloma. A més de les contractacions, les persones participants també realitzen un mòdul de formació relacionat amb el lloc de feina que ocuparan. Aquestes convocatòries estan impulsades pel Ministeri de Treball (SEPE) i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i són gestionades per l’Ajuntament.

    “Treball als barris”

    El projecte «Treball als barris» és el que concentra el gruix de les contractacions, 130, que es reparteixen en dos programes específics vinculats a la millora de l’entorn periurbà (88), la jardineria i neteja (42).  En torns de matí i tarda, les persones contractades fan treballs d’arranjament de calçada i voreres i elements de mobiliari urbà, millores en parcs i jardins, condicionament de zones verdes, arranjament d’elements de clavegueram i senyalització, neteges especials i altres tasques relacionades amb el manteniment i millora de la via pública i instal·lacions municipals.

    En el marc de «Treball i Formació», adreçat a persones aturades majors de 45 anys i a dones en situació de vulnerabilitat s’han fet 14 contractacions. Realitzen algunes de les tasques assignades al programa “Treball als barris” però dediquen part de la seva jornada a assistir a sessions formatives.

    Més de mil accions de millora de l’espai públic l’any 2021

    147 treballadors i treballadores dels Plans d’Ocupació van fer l’any passat més d’un miler d’actuacions de millora de l’espai públic a la nostra ciutat.

    Es van executar, entre altres, actuacions de pintura horitzontal i adaptació de passos vianants, reparació de mobiliari urbà, desbrossament i manteniment de solars, i tasques de suport als serveis municipals com la desinfecció dels jocs infantils a parcs i places, eliminació de grafits, manteniment d’escocells i recollida  motoritzada d’excrements als carrers i places.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista

    Grameimpuls celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb una setmana plena d’activitats

    Es faran diferents sessions adreçades a l’alumnat dels cursos de formació amb certificat de professionalitat i per a treballadors i treballadores dels plans d’ocupació