actualitat

  • 28 | 04 | 2022

    93 persones de Santa Coloma a l’atur es beneficien dels nous plans d’ocupació

    Durant el mes de maig, començaran les contractacions que tindran una durada d’entre 8 mesos i un any

    L’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, ha posat en marxa dues noves convocatòries de plans d’ocupació: una impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i una altra mitjançant els plans locals d’ocupació de la Diputació de Barcelona (DIBA). Les actuacions suposaran la contractació de 93 persones en situació d’atur. Els contractes, que es formalitzaran durant aquest mes de maig, tindran una durada d’entre 8 mesos i un any.

    La gran majoria de les persones que participaran en els plans d’ocupació, un total de 74, seran contractades mitjançant el programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya per a la realització de treballs de millora de la via pública i de manteniment i neteja d’edificis. Les places han estat adreçades a persones de 52 anys o més en situació d’atur inscrites com a demandats d’ocupació, a persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania i també a persones aturades de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació. Les 74 persones beneficiàries d’aquest pla, tindran un contracte d’una durada d’un any.

    D’altra banda, els plans d’ocupació impulsats per la Diputació de Barcelona beneficiaran a 19 persones que realitzaran fonamentalment tasques de reforç administratiu i tècnic en serveis municipals. Aquests contractes tindran una durada de 8 mesos.

    Col·lectius amb més dificultats

    Els plans d’ocupació són programes de contractació de persones en situació d’atur per a la realització d’obres i serveis d’interès social a la ciutat. L’objectiu principal és ajudar els col·lectius amb més dificultats (dones, joves, aturats/des de llarga durada o majors de 45 anys) a accedir al mercat laboral.

    Aquests plans d’ocupació estan gestionats per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de Grameimpuls. La primera oferta, de 74 places, està impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. La segona, que beneficiarà a 19 persones, és un del pla d’ocupació sufragat per la Diputació de Barcelona.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    32 noves contractacions a través dels plans d’ocupació

    Els contractes tindran una durada d’entre els 4 i els 6 mesos

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista

    Grameimpuls celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb una setmana plena d’activitats

    Es faran diferents sessions adreçades a l’alumnat dels cursos de formació amb certificat de professionalitat i per a treballadors i treballadores dels plans d’ocupació