actualitat

  • 3 | 06 | 2022

    La UNED Santa Coloma celebra el seu 30è aniversari a l’Escola de Restauració

    L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon i el rector Ricardo Mairal Uson destaquen les sinergies entre la ciutat i el món acadèmic

    El centre associat de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) a Santa Coloma ha celebrat aquesta tarda el seu 30è aniversari en un acte institucional amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, del rector Magnífic de la UNED, Ricardo Mairal Usón, del coordinador docent i pedagògic del centre, Carlos Villagrasa i de la directora del centre de la UNED de la província de Barcelona, Mercè Novellón.

    L’acte ha tingut lloc a l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC) i s’ha fet un repàs d’aquestes tres dècades. Des de 1992, han passat per la UNED 32.000 estudiants que han consolidat la ciutat en un dels focus de la formació universitària. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon ha destacat la tasca social de la UNED per a Santa Coloma:  “La UNED va ser una avançada al seu temps, perquè va permetre que la universitat fomentès la igualtat d’oportunitats en uns moments difícils. Va obrir els estudis superiors a tothom.”

    Projecte consolidat

    La UNED de Santa Coloma compleix 30 anys plenament consolidada i com un referent en la formació acadèmica amb una oferta de 16 especialitats universitàries si sumen els graus, els màsters, cursos d’accés a la universitat i cursos d’idiomes. El rector Magnífic de la UNED, Ricardo Marial Uson ha assegurat que el centre associat de Santa Coloma representa molt bé els valors de la UNED i que encara resta molta feina a fer: “Aquest projecte s’ha sostingut amb fermesa durant anys i, en bona part, això és gràcies al compromís de les institucions. Gràcies Santa Coloma.  Ens queda molt per fer i ho farem amb la mateixa perseverança, esforç i orgull com fins ara. El nostre tresor més gran és haver obert la universitat a gent que d’altra manera no hi hauria pogut accedir.”

    La UNED és la universitat pública més gran d’Espanya i també compleix cinquanta anys durant aquest any 2022. La directora del centre de la UNED de la província de Barcelona, Mercé Novellón ha recordat el suport entre la universitat i les ciutats que acullen centres associats. “Sense la col·laboració dels ajuntaments no hauríem arribat tant lluny. Cal posar en valor el compromís ferm de la ciutat de Santa Coloma en aquest projecte.”.Per la seva banda, el coordinador docent i pedagògic de la UNED a Santa Coloma de Gramenet, Carlos Villagrasa ha reivindicat el paper de totes les persones i institucions que han fet possible aquestes tres dècades de formació universitària: “El nostre agraïment és etern.”

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    32 noves contractacions a través dels plans d’ocupació

    Els contractes tindran una durada d’entre els 4 i els 6 mesos

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista

    Grameimpuls celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb una setmana plena d’activitats

    Es faran diferents sessions adreçades a l’alumnat dels cursos de formació amb certificat de professionalitat i per a treballadors i treballadores dels plans d’ocupació