actualitat

  • 17 | 04 | 2012

    S’incrementa un 31% el nombre de persones que poden beneficiar-se dels sis programes d’accés al mercat laboral i s’utilitza una nova metodologia per agilitzar la inserció laboral.

    Aquest dimarts 17 d’abril, en el marc del programa de proximitat “L’Alcaldia als barris”, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat als mitjans de comunicació el conjunt d’actuacions que executa l’Ajuntament durant aquest any 2012, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, i que formen part del Pla d’actuació contra l’atur i en favor de la igualtat d’oportunitats a la ciutat.  L’alcaldessa ha estat acompanyada pel tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació i president de Grameimpuls, Carles Combarros, i pel tinent d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania i regidor del Districte I, Siscu Sánchez.

    El Pla disposa de dues línies d’actuació: per una banda, la millora de l’ocupabilitat a Santa Coloma amb  diferents programes personalitzats d’inserció al món laboral; i per altra, l’enfortiment del teixit empresarial colomenc. Amb aquestes dues vessants l’Ajuntament té l’objectiu d’arribar al 50% de la població colomenca aturada i a cobrir quasi el 100% dels col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral, que en el cas de Santa Coloma són sobretot els aturats de llarga durada, les persones majors de 45 anys, les persones discapacitades, els joves i els nouvinguts.

    Enguany, amb el Pla d’actuació està previst que més de 6.300 persones puguin beneficiar-se dels sis programes personalitzats d’inserció al món laboral en marxa, el que suposa un increment del 31% de beneficiaris i beneficiàries respecte al 2011. Els sis programes són: Formació Professional Ocupacional, Itineraris d’Inserció Laboral, Joves de 16 a 30 anys en transició al món laboral, Dispositius d’Igualtat de Gènere, Dispositius d’Igualtat d’Oportunitats i Programes d’Experienciació Laboral. A partir d’aquests programes, més de 1.800 persones podran realitzar pràctiques a empreses de dins i fora de Santa Coloma, el que suposa un augment del 41% respecte a l’any 2011.

     

    Nova metodologia per agilitzar la inserció laboral

    Una de les principals novetats d’aquest 2012 és la nova metodologia d’orientació i assessorament immediat a les persones que estan aturades ja que a partir d’accions o “píndules” es permetrà un coneixement àgil i precís sobre les necessitats que tingui cada persona aturada segons el seu perfil, edat, formació, etc., amb l’objectiu de gestionar amb rapidesa tot el procés d’inserció laboral.En aquest sentit l’Alcaldessa, Núria Parlon ha destacat l’esforç municipal “es reforça el servei d’assessorament a la ciutadania que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls, amb més equip humà, s’afegeixen quatre tècnics més, i s’incrementa la inversió en 200.000 euros en orientació i intermediació amb empreses.”

     

    Plans d’ocupació

    Per últim l’Ajuntament a través de Grameimpuls ha posat en marxa a principis del 2012 la primera convocatòria dels Plans d’Ocupació amb la què s’han contractat 253 persones que no rebien cap mena de prestació o bé eren aturats de llarga durada. Subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i per la corporació municipal, durant sis mesos aquestes persones s’encarreguen de reforçar els serveis municipals i d’atenció a la ciutadania. L’objectiu dels Plans d’Ocupació és afavorir la inserció laboral i millorar les competències professionals de les persones que hi participen.  El tinent d’alcalde Carles Combarros ha assenyalat que des de Grameimpuls “incidim en l’acompanyament de les persones en situació d’atur i les ajudem a reforçar les seves potencialitats”. En aquest sentit, “es fa una identificació de l’oferta i de la demanda de persones i empreses per donar una resposta eficaç a la població aturada”, ha afegit Combarros.

    En conjunt, per al desenvolupament del nou Pla d’actuació, es destinen més de 7 milions d’euros d’inversió per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’Ajuntament de Santa Coloma, la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu.

     

    Descarregar video

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista