actualitat

  • 7 | 03 | 2012

    Aquest projecte ha esdevingut un element fonamental per tal de garantir la presència i permanència de les dones al mercat de treball.

    Grameimpuls com a empresa municipal per a la Promoció de l’Ocupació i de l’Activitat Econòmica a Santa Coloma de Gramenet va engegar el 2007, dins de la subvenció de Treball als Barris, el Dispositiu d’Inserció Laboral adreçat a les dones amb més dificultats d’accés al món laboral; amb l’objectiu de crear un servei d’atenció específica al col·lectiu de dones, fent especial atenció a aquelles en risc d’exclusió social i a les que han patit o pateixen situacions de violència de gènere, amb la finalitat de promoure laboralment aquestes i augmentar la taxa de població activa de les dones a través de la correcció de situacions de discriminació i desavantatge laboral per raó de gènere.

    Des del coneixement qualitatiu que ens aporta la nostra experiència en l’atenció, orientació i disseny d’itineraris d’inserció, les dones, en un percentatge molt elevat, s'han d'enfrontar a barreres tant internes com externes; situació que s’aguditza en aquelles que són en risc d’exclusió social i aquelles altres que pateixen o han patit situacions de violència de gènere. Per tant, el coneixement i descobriment de les seves habilitats, potencialitats i capacitats és imprescindible per afavorir canvis d'actitud davant el treball, i per a preparar-les per millorar la seva capacitat professional i facilitar la seva inserció laboral.

    Des d’aleshores, aquest Dispositiu d’Inserció Laboral s’ha convertit en un element fonamental per tal de facilitar-ne i garantir-ne l’accés de les dones al mercat de treball.

    Al llarg de l’any 2011, durant el període de desenvolupament d’aquesta actuació es van donar d’alta al Dispositiu d’Inserció Laboral un total de 151 dones, però a data 30 de desembre de 2011 van ser 266 el total d’ateses i informades. De les 151 dones participants es van inserir 75, la qual cosa significa que un percentatge del 49,70% van trobar feina durant el període d’execució d’aquest programa.

    Així mateix, el Dispositiu d’Inserció Laboral contempla la possibilitat de realitzar pràctiques amb l’objectiu de proporcionar un espai en el qual les dones puguin desenvolupar-se professionalment, mitjançant un procés d’acompanyament i seguiment a les empreses, per tal de poder potenciar determinats aspectes relacionats amb la seva inserció laboral i, alhora, adquirir l’experiència laboral necessària per a millorar el seu currículum. Durant el període 2011 van ser 16 les dones que es van beneficiar d’aquesta acció realitzant pràctiques en empreses de sectors diversos i realitzant tasques i ocupacions principalment en el sector administratiu i comerç.

    Finalment durant aquest any 2012 des de Grameimpuls i el Dispositiu d’Inserció Laboral continuarem treballant per tal de seguir afavorint l’accés, de les dones al mercat de treball i la millora de la seva ocupabilitat. 

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista