actualitat

  • 7 | 03 | 2012

    El Servei de Foment Empresarial dóna suport a les dones amb empenta de la ciutat, conscient del seu potencial i de les seves febleses

    Les dones pateixen obstacles comuns i associats a la variable gènere a l’hora de muntar un negoci. Les conclusions de fòrums específics que tracten les desigualtats de gènere i en els que Grameimpuls participa, com a la Xarxa ANEM (referent a dones emprenedores de Catalunya), mostren que les dones emprenen menys principalment per raons socioculturals . Els primers entrebancs que han de superar les dones emprenedores són els de la pròpia família, que qüestiona l’efecte que pot tenir ser empresària amb el rol tradicional de la dona en la llar.

    Les emprenedores colomenques són valentes, lluitadores, previsores, compromeses, il·lusionades i apassionades pels seus projectes i, el més important, cada vegada són més. Segons la darrera memòria elaborada pel Servei de Foment Empresarial, corresponent a l’any 2011, des del 2007 el percentatge de dones amb projectes empresarials ateses no ha deixat de créixer. Si al 2007 de les persones que van assessorar-se per tenir una idea de negoci les dones representaven un 36%, al 2011 aquest percentatge va pujar fins assolir un 42%, un 6% més que quatre anys enrere. Malgrat aquesta dada, el creixement pel que fa a la materialització de la idea empresarial en un negoci és molt més contingut, només un 3% més de dones creen empresa. Al 2011 del total d’empreses creades només un 41% estaven liderades per dones, dada que iguala a la del 2009 i que és superada pel 2008. S'ha de dir, però, que encara que les dones creïn menys empreses, aquestes tenen taxes de supervivència superiors a les dels homes, precisament per l'habilitat que les dones han desenvolupat gestionant l’economia domèstica.

    Per acabar, cal dir que el Servei de Foment Empresarial creu i aposta per la dona colomenca; prova d’aquest plantejament són els vídeos del web (secció Emprenedors) que pretenen donar visibilitat a les nostres empresàries i animar a aquelles dones inquietes a fer realitat el seu somni, amb el nostre suport i acompanyament. Al centre d’empreses de Can Peixauet donem assessorament personalitzat enfocat a aprofitar les seves fortaleses però sent conscients alhora de les febleses i autolimitacions que moltes dones tenen per treballar-les. Així mateix, a més d'aquest acompanyament, al llarg de 2012 es posaran en marxa uns tallers específics per dones on es treballarà la gestió de les emocions, la potenciació de l’autoestima i el foment de la cooperació i el networking.
     

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista