actualitat

  • 7 | 03 | 2012

    L’empresa municipal Grameimpuls posa a l’abast diferents projectes que donen resposta a les necessitats de les dones en la cerca de feina. 

    La societat municipal Grameimpuls des dels seus inicis ha tingut una perspectiva de gènere molt clara, que no només l’ha desenvolupada en les relacions laborals amb el col·lectiu de professionals que treballen en la realització i gestió de les polítiques actives d’ocupació, sinó que també ha volgut traslladar-la en el si dels projectes que es porten a terme des de fa més de 20 anys.

    D’aquesta manera s’han establert metodologies d’igualtat de gènere a les nostres activitats, que han permès a dones i homes desenvolupar valors tan potents com la igualtat i la solidaritat. Aquesta línea de treball es tradueix en un ampli desplegament de projectes dirigits a l’orientació laboral, la formació, la inserció i la creació d’empreses d’aquest potencial social, laboral i econòmic que són les dones.

    Més de 2.500 dones podran participar dels diferents programes d’ocupació que es desenvoluparan durant l’any 2012. L’àmplia diversitat de projectes permet un ventall d’activitats per a les dones com la informació i orientació laboral, cursos de formació professional ocupacional, programes d’experimentació laboral com Tallers d’Ocupació, Cases d’Oficis o Plans d’Ocupació, que tracten de donar resposta a les necessitats de les dones en la cerca de feina.

    Les accions formatives que es realitzaran durant el present curs arribaran a un total de 958 dones, que es formaran en sectors prioritaris i emergents, relacionats amb la restauració i hostaleria, atenció a les persones, serveis d’administració i tecnologies de la informació i la comunicació. La participació en aquestes accions també significa la possibilitat de fer pràctiques en empreses que permeten el contacte directe amb el mercat de treball.

    D’una altra banda els projectes dirigits a dones joves formen part d’una línea de treball important en l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat. Un total de 531 dones de 16 a 30 anys seran beneficiàries d’aquestes actuacions. És objectiu prioritari el treball en la cerca d’oportunitats per les dones joves en un esforç considerable per la seva incorporació al mercat de treball.

    A més durant el 2012 posem en marxa una nova activitat experimental destinada a dones qualificades, a dones amb formació en cicles superiors o amb estudis universitaris que es trobin en situació de desocupació i que necessitin el suport tècnic o logístic necessari per activar la cerca de feina o bé comptar amb un espai per compartir experiències.

    En resum, un total de 2.548 dones seran les que es beneficiaran durant el transcurs de l’any 2012 dels programes que ja té en marxa Grameimpuls. 

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista