actualitat

  • 29 | 06 | 2011
    Durant l’any 2010 han passat pel programa SEFED, que gestiona Grameimpuls, SA, un total de 71 persones. De totes elles, han trobat feina 43 persones, convertint-se en el centre amb millor percentatge d’inserció dels 21 que participen a Catalunya.
    El programa formatiu SEFED té com a finalitat capacitar persones en el camp de l'administració i la gestió empresarial mitjançant la metodologia de la simulació d'empreses.

    El Centre de Formació La Ginesta, que es l’espai on es desenvolupa en el nostre municipi, adopta la forma i distribució d’una oficina administrativa per convertir-se en una empresa fictícia que manté relacions comercials amb altres empreses simulades, venent els seus productes o serveis. Totes les empreses simulades formen una extensa xarxa a nivell de l'Estat espanyol.

    L'alumnat aprèn en un context en el qual es viu l'ambient laboral i es desenvolupen les condicions d'una relació de treball. Amb el SEFED, l'alumnat finalitza el seu període de formació amb una concepció global de l'activitat d'una oficina administrativa, coneixent la diversitat de tasques que es realitzen, amb una pràctica equiparable a l'experiència laboral real que li facilitarà la seva futura incorporació al món del treball.

    Per altra banda, aquest va estar el primer any en acreditar les competències de l‘alumnat en tecnologies de la informació i la comunicació (acTIC), incloent la realització de la prova oficial dins el contingut del curs.

    Durant l’any 2010 van passar pel programa SEFED un total de 71 persones (majoritàriament dones), 35 en el primer semestre i 32 durant el segon. De totes elles, han trobat feina 43 persones, 19 a la primera fase i 24 a la segona. Per altra part, 24 dels contractes realitzats, l’equivalent a un 55,81%, han estat dins l’àmbit administratiu. Aquestes dades ens situen al capdavant, en quant a resultats d’inserció, entre el 21 centres de Catalunya que participen en el programa.

    Donada la situació del mercat laboral actual aquesta dada d’inserció es pot considerar com molt positiva. El fet d’aconseguir una feina en l’àmbit administratiu valida la formació a nivell curricular, amplia competències transversals de l’alumnat i augmenta la seva competitivitat en els processos de selecció en que participen. Santa Coloma de Gramenet és pionera en la metodologia de la simulació amb més de 20 anys d’experiència que acredita la necessitat de programes com el SEFED que aporten formació de qualitat que permet millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista