actualitat

  • 20 | 03 | 2023

    Governs locals i agents socials reivindiquen en una jornada al CF Marie Curie el treball conjunt com a motor del desenvolupament dels municipis

    La trobada, organitzada per l’AMB, ha comptat amb la presència d’una àmplia representació municipal, sindicats i patronals

    El Centre de Formació Marie Curie ha acollit el 20 de març la jornada «La concertació dels agents socials, els reptes per un nou contracte social», una sessió de treball organitzada per l’AMB i amb la participació d’una àmplia representació de governs locals, sindicats i patronals. La trobada, que ha obert la segona tinenta d’alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma i presidenta de Grameimpuls, Blanca Padrós, ha servit per reivindicar el paper que juguen els agents socials en les polítiques públiques i per posar en comú estratègies que permetin un desenvolupament sostenible.

    En la seva intervenció de benvinguda, Padrós ha posat en valor la concertació entre les administracions, empreses i sindicats i la seva interacció al territori per reforçar el contracte social. En aquest sentit, Padrós ha recordat les experiències públic-socials al Barcelonès Nord. “En aquest triangle del Besòs, especialment amb les sinergies entre Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma, ja fa molts anys que es van començar a fer aquest tipus d’accions, a través dels pactes territorials”, ha dit.

    “Des de fa molt anys, al consell d’administració de la pròpia empresa municipal de desenvolupament econòmic, Grameimpuls, tenim, no només regidors i regidores de l’Ajuntament, sinó que també agents socials, sindicats i l’Agrupació del Comerç i la Indústria. Per tant, hi ha aquesta sensibilitat cap a la concertació social”, ha afegit.

    Diàleg amb els agents socials

    En la mateixa línia s’ha mostrat la vicepresidenta de l’àrea de desenvolupament social i econòmic de l’AMB, Montserrat Ballarín qui s’ha felicitat per l’èxit de convocatòria d’una sessió que ha remarcat la importància del diàleg social. “Des de l’AMB tenim molt clar que només superarem els reptes econòmics, socials i mediambientals si ho fem de la mà dels diferents agents socials”, ha assegurat. Ballarín ha apuntat que la concertació social continua sent “la brúixola que ha de guiar-nos, per aconseguir un desenvolupament sostenible, equilibrat i que garanteixi els drets socials”.

    El programa de la jornada ha inclòs la conferència El rol dels Consells Econòmics i Socials en el futur d’Europa a càrrec d’Antón Costas, president del Consell Econòmic i Social d’Espanya. També s’ha organitzat la taula rodona La concertació dels agents socials: reptes i oportunitats en el context actual, en què han intervingut Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya; Xavier Panés, vicepresident de Foment dels Treball i president CECOT; Antoni Cañete, president de PIMEC i Camil Ros, secretari general d’UGT de Catalunya.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Els Mossos de Santa Coloma premien Grameimpuls al Dia des les Esquadres

    La distinció reconeix la feina al servei de la ciutadania en l’àmbit de la promoció de l’ocupació i l’activitat empresarial

    El BCIN acull una jornada tècnica sobre la reutilització dels recursos

    La trobada està organitzada en el marc del programa Eix Besòs Circular

    Grameimpuls presenta la seva oferta de formació a la Fira Santa Coloma Orienta

    La trobada ha servit per mostrar els recursos per estudiar o formar-se a la ciutat

    Grameimpuls participarà a la Fira Santa Coloma Orienta

    El CRJ Mas Fonollar acollirà aquesta iniciativa el proper 15 de març, de 9 a 15 h