actualitat

  • 4 | 03 | 2016

    Les dones emprenedores assessorades per Grameimpuls van constituir en 2015 un total de 50 empreses.

    El darrer estudi elaborat per la XARXA GEM (Global Enterpreneurship Monitor) en 2014, situa la taxa d'activitat emprenedora femenina a Espanya en un 4,5%. Malgrat que la nostra Taxa d'Activitat Emprenedora (TEA) és inferior a la d'altres països europeus, es compensa amb l'alt percentatge de negocis consolidats per empresàries espanyoles, major que el de la mitjana europea.

    El perfil de la dona emprenedora al nostre país es correspon amb el d'una jove d'entre 24 i 31 anys, amb estudis elevats i motivada per trobar una oportunitat de negoci. Pel que fa a les empreses constituïdes per dones, generen uns ingressos inferiors a les dels homes, raó per la qual mesures com la tarifa plana de 50 euros tenen una especial incidència entre les dones emprenedores.

    A nivell local, segons les dades de les persones usuàries del Servei de Foment Empresarial (SFE) de Grameimpuls, el 42% de les persones beneficiàries en 2015 eren dones, un percentatge que encaixa amb la previsió que es podria fer segons el darrer Estudi GEM, en el que el percentatge de dones emprenedores ronda el 41% a Catalunya. Pel que fa a empreses finalment constituïdes per dones, en 2015 el SFE va contribuir a la creació de 50, el 35% del total d’empreses creades a través del servei.

    Conductualment, les dones es comprometen més amb l’assessorament i amb la millora i creixement de les seves capacitats i del seu projecte. Aquesta actitud es tradueix en que, al 2015, un 57% de les persones formades en l’àmbit empresarial van ser dones. En aquest sentit, el SFE desenvolupa una línia específica d'integració i formació adreçada a dones empresàries i emprenedores, que en 2015 es va implementar a través del curs “Emprendre en femení”, un networking exclusiu per a dones i, també, un sopar per a dones empresàries.

    Les dones emprenedores disposen a través del Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls d’un catàleg de serveis específics que els hi permet orientar-se, assessorar-se, formar-se i relacionar-se amb altres persones emprenedores i empresàries per millorar les possibilitats d’èxit dels seus projectes empresarials. Aquest camí específic en clau de gènere està coimpulsat per Grameimpuls i la regidoria de Polítiques d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista