actualitat

  • 10 | 07 | 2017

    No només és dolça i amb intens gust a xocolata orgànica. Darrera de la mossegada al deliciós Moelleux au chocolat s’amaga un exitós projecte d’emprenedoria: el Möi-Yo. Els artífex són Manuel Chicharro, colomenc i Zelda Erdem, pastissera originària d’Estrasburg. “Sempre havíem volgut muntar un negoci relacionat amb la restauració, però van ser els coneixements culinaris de la Zelda i una temporada vivint a Nova York, el que ens va ajudar a definir la idea”, explica Manuel. 

    La ciutat dels gratacels és plena de negocis de mono-producte, així que es van adonar que la clau era l’especialització. En tornar, van decidir apostar-s’ho tot a una carta: els pastissos de xocolata. D’aquesta manera va néixer, l’any 2014,  l’obrador Möi-Yo. Amb el temps, la idea ha anat evolucionant i després d’haver experimentat durant una temporada l’streetfood –fires de menjar al carrer–, el negoci s’ha acabat transformant en una cafeteria. L’establiment està ubicat al número 6 del carrer Minerva, al barri de Gràcia.

     

    Ajudes al finançament

    Per tirar endavant aquell primer obrador –emplaçat també a Gràcia i d’on sortien pastissos de xocolata elaborats amb cacau biològic de la illa de São Tomé i Príncipe, Equador i República Dominicana –, Zelda i Manuel van recórrer al programa de microcrèdits de Microbank. Es tracta de petits préstecs que es concedeixen sense aval per a finançar bons projectes empresarials. “Va ser una empenta molt important per a fer realitat l’obrador”, admet Zelda. En el seu cas, MicroBank els va ajudar a finançar fins al 70% de la inversió inicial.

    Ells van acudir al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, que és una de les entitats col·laboradores de MicroBank. Allà, van rebre l’assessorament del personal tècnic, que els va ajudar en tot el procés. Per sol·licitar aquest tipus de suport financer és necessari presentar un pla d’empresa i el certificat de viabilitat d’una entitat col·laboradora, que en aquest cas concret el va signar Grameimpuls.

     

    El futur, replicar la idea de negoci

    Tot i que Möi-Yo ha variat una mica en aquests tres anys, manté l’essència inicial. El producte estrella continua sent el Moelleux au chocolat que s’elabora barrejant tècniques d’alta cuina amb la tradició familiar i el millor cacau. Això és, segons aquests dos emprenedors, part de l’èxit. Com també ho és “la il·lusió i la motivació”. “El camí d’emprendre és molt dur, però també molt satisfactori. A tots els que vulguin fer-ho els aconsellaria treballar molt la idea i buscar l’especialització”, comenta Manuel. L’objectiu de tots dos és replicar el concepte de negoci a altres zones de la ciutat.

    Les persones interessades en rebre informació sobre els microcrèdits han d’apropar-se a Grameimpuls – Servei de Foment Empresarial (av. de la Generalitat, 99-101), trucar al telèfon 93 466 52 24 o escrivint un e-mail a comunicacions_cue@grameimpuls.cat

     

    * Fotografies de Möi-Yo

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista