actualitat

  • 20 | 07 | 2017

    El nombre de persones ateses per Grameimpuls durant el primer semestre de l’any arriba a les 4.000, segons les dades que recull el seguiment del pla d’actuació de l’empresa municipal. L’objectiu marcat per tot l’any és assolir les 4.327 persones orientades. En sis mesos, però, ja s’ha aconseguit un nivell de compliment d’aquest indicador del 85,49%.

    Altres dades destacades dels primers sis mesos de l’any són les empreses contactades. En aquest temps, s’han prospectat 1.399, dada que es troba molt a prop de fita marcada per tot l’exercici 2017, que és de 1.500. La prospecció d’empreses és una de les tasques que es realitza des de l’àrea d’Intermediació de Grameimpuls. A més de servir per saber les necessitats formatives de les empreses, permet conèixer aquelles que són susceptibles d’acollir en pràctiques alumnes, tant dels cursos de formació ocupacional com d’altres programes que ofereixen la possibilitat de realitzar-les per afavorir l’ocupabilitat.

    D’altra banda, el número de llocs de treball gestionats en el mateix període és de 1.367, el que representa 417 més de l’estipulat per tot l’any. Tant pel que fa al nombre de persones orientades, com d’empreses prospectades, llocs de treball gestionats o nombre de participants en la selecció dels plans d’ocupació, el grau de compliment és alt.  En aquest sentit, de gener a juny han participat 1.140 persones en les diverses convocatòries dels plans d’ocupació i s’han fet 253 contractacions.

    180 projectes empresarials atesos

    El balanç de l’àrea d’Empresa també és positiu. Durant el primer semestre de l’any, el Servei de Foment Empresarial ha assessorat un total 180 projectes empresarials, liderats per 232 persones emprenedores. Per l’evolució de les dades d’aquests primers sis mesos, es preveu acabar l’any amb la creació d’un centenar d’empreses. Quant al Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), durant el primer semestre s’han legalitzat un total de 24 empreses, 21 autònoms/es i 3 societats limitades.

    Pel que fa al punt Reempresa, ha tingut un important creixement en aquest període. De gener a juny, s’han atès 15 cedents, 42 persones que volien reemprendre (a través de la compra d’un negoci existent) i s’han tancat 8 casos d’èxit de compta-venda d’empreses. Des del punt de vista de la formació empresarial, Grameimpuls ha format un centenar de persones en les nou accions programades durant el primer semestre. També destaquen, en aquests sis mesos de l’any, les activitats orientades a impulsar l’economia social i solidària al territori. 

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista