actualitat

  • 21 | 09 | 2018

    Un total de 25.000 alumnes han passat per la UNED de Santa Coloma des de la seva posada en marxa

    El període de matriculació per aquest curs estarà obert fins al 23 d’octubre

    Un total de 25.000 alumnes han passat per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) de Santa Coloma des de la seva posada en marxa, fa 26 anys. La seu està ubicada a l’edifici La Torre del recinte de Torribera i enguany ofereix els graus de Psicologia, Educació Social, Pedagogia, Dret i Treball Social, els cursos d’accés a la universitat per a persones majors de 25 i 45 anys, els nivells A1, A2 i B1 d’anglès i l’A2 d’espanyol per a persones estrangeres. El període de matriculació per aquest curs ja està obert i finalitza el 23 d’octubre.

    La UNED de Santa Coloma va començar a funcionar el curs 1992/93 amb 50 alumnes. Des d’aleshores, el nombre d’estudiants no ha parat de créixer, consolidant-se com una opció formativa universitària al territori. L’any passat es van matricular en algun dels cinc graus que s’hi imparteixen 1.777 persones –un 17,4% més que l’any anterior. D’aquestes, 1.227 eren dones.

     

    Un 85% dels alumnes treballa

    De fet, el perfil d’estudiant a la UNED de Santa Coloma és el d’una dona d’entre 30 i 40 anys que compagina la formació universitària amb la feina. En aquest sentit, un 85% dels alumnes que l’any passat van estudiar a la seu colomenca estaven treballant.  Precisament, la conciliació laboral i la flexibilitat d’horaris són dos dels aspectes que més valora l’alumnat, que pot formar-se al seu ritme, sense mínim d’assignatures ni permanència.

    Una altre element destacat és l’ús de les noves tecnologies. La UNED de Santa Coloma, que gestiona Grameimpuls, disposa d’un nou model de tutories virtuals que s’emeten en directe i que permeten l’alumnat seguir-les des d’un ordinador connectat a internet sense necessitat de desplaçar-se. A més, en ser una universitat pública, disposa de beques per als estudiants amb discapacitat i descomptes per a famílies nombroses.

     

    Ciutat universitària

    La UNED de Santa Coloma forma part, amb l’Ajuntament, la Universitat de Barcelona (amb el Campus de l’Alimentació), la Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) i els centres assistencials Dr. Emili Mira i López-IMAS (CAEM-PSMAR) del projecte Santa Coloma, Ciutat Universitària. La iniciativa es va posar en marxa ara fa quatre anys fruit d’un conveni entre les cinc institucions per engegar propostes al voltant del coneixement. El projecte ha consolidat Santa Coloma en la tercera ciutat d’àmbit universitari de l’àrea metropolitana.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    32 noves contractacions a través dels plans d’ocupació

    Els contractes tindran una durada d’entre els 4 i els 6 mesos

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista

    Grameimpuls celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb una setmana plena d’activitats

    Es faran diferents sessions adreçades a l’alumnat dels cursos de formació amb certificat de professionalitat i per a treballadors i treballadores dels plans d’ocupació