actualitat

  • 3 | 03 | 2015

    L’autoocupació esdevé una possible sortida laboral per a les persones desocupades.

    El proper 26 de març l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de Grameimpuls, i la Unió General de Treballadors i Treballadores de Catalunya (UGT), organitzen una jornada sobre autoocupació adreçada a aquelles persones que estan valorant la possibilitat d’esdevenir autònoms/es o que ja ho són.

    L’actual situació de crisi econòmica està afectant de manera important el nostre mercat de treball, amb un increment continuat de les taxes de desocupació al nostre país, el que suposa l’expulsió constant de treballadors i treballadores del mercat laboral. Això  obliga a  adoptar mesures urgents que serveixin per pal·liar aquesta situació, amb actuacions adreçades a les persones que estan perdent la seva feina. És un fet contrastat que el temps que una persona està en situació de desocupació influeix directament en la seva inserció al mercat de treball. Això significa que quan més temps una persona està en situació d’atur més difícil li serà trobar una feina. En aquest context, l’autoocupació pot suposar una possibilitat laboral més per sortir de la situació d’atur.

    Així doncs, la temàtica d’aquesta jornada és la següent:

    • Tòpics entorn l’emprenedoria.
    • Motivacions per fer-se autònom.
    • El pla d’empresa: una eina útil per prendre decisions.
    • Formes jurídiques: empresari individual i SCP.
    • Seguretat Social: obligacions, drets i bonificacions.
    • El TRADE: autònom econòmicament depenent.
    • Principals obligacions fiscals del autònom.

    El seminari es portarà a terme el dia 26 de març de 17.00  a 20.00h. al Centre d'Empreses de Can Peixauet, a l'avinguda de la Generalitat, 99-101 de Santa Coloma de Gramenet.

    L'assistència serà gratuïta prèvia inscripció que es pot tramitar al Servei de Foment Empresarial, al telèfon 93 466 52 24, presencialment a l'av. Generalitat, 99-101 o bé enviant un correu a l'adreça formacue@grameimpuls.cat. Serà imprescindible aportar nom i cognoms, DNI/NIE, telèfon i adreça electrònica, així com d'altres dades complementàries: situació laboral, data de naixement, població de residència, darrers estudis oficials cursats i, si es té empresa creada, el nom i la forma jurídica, de la mateixa.

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista