actualitat

  • 9 | 05 | 2019

    L’Ateneu engega un concurs per premiar la millor cooperativa del territori

    Poden participar els projectes constituïts des de l’1 de novembre de 2018 i els que ho facin abans del 16 de setembre de 2019

    L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord ha engegat el concurs Besòs Cooperatiu, un certamen amb que vol premiar la millora cooperativa de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià. La iniciativa té com a objectiu impulsar la creació d’aquest tipus d’organitzacions al territori. Podran participar en aquest concurs els projectes constituïts des de l’1 de novembre de 2018 i els que ho facin abans del 16 de setembre de 2019.

    La cooperativa que obtingui la major puntuació obtindrà un premi de 2.250 euros, 1.500 euros per destinar-los al capital social de la cooperativa i un màxim de 750 euros per a despeses inicials de constitució. A més, la candidatura guanyadora rebrà altres dotacions en espècie que contempla, entre d’altres, l’allotjament gratuït a un dels espais dels vivers d’empresa de Santa Coloma de Gramenet la creació de la identitat corporativa de la cooperativa per part de l’agència de disseny LaPage i formació i assessorament especialitzat.

    Les cooperatives interessades en participar al concurs Besòs Cooperatiu poden fer-lo des del 10 de maig fins al 15 de juliol. La informació i les bases del concurs es poden trobar en el següent enllaç a partir del 10 de maig.

    Més resistents

    Les empreses de l’economia social i cooperativa es caracteritzen per estar basades en la propietat conjunta i la gestió col·laborativa. Aporten una doble utilitat a la societat, per una banda són generadores de riquesa i activitat econòmica, i per una altra ajuden a donar resposta a reptes socials des de sectors d’activitat molt diversos. Les persones són el centre d’un projecte basat en el coneixement, la innovació, la qualitat, la sostenibilitat i una correcta gestió i reconeixement del talent. Aquest tipus d’empreses resisteixen millor la crisi. En aquest sentit, respecte al 2008, l’ocupació ha crescut un 15,5%. El 2018, a més, va tancar amb un augment de l’ocupació del 3,5%, superant els nivells previs a la crisi, segons apunta la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    32 noves contractacions a través dels plans d’ocupació

    Els contractes tindran una durada d’entre els 4 i els 6 mesos

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista