actualitat

  • 25 | 05 | 2020

    Fase 1: què es pot fer?

    El canvi més significatiu és l’obertura de les terrasses dels bars i els restaurants fins a les 23 hores

    Les àrees sanitàries de Barcelona, la Metropolitana Nord (a on pertany Santa Coloma) i la Metropolitana Sud es troben, des d’aquest dilluns, a la fase 1 del pla de desescalada dissenyat pel govern espanyol. La principal novetat respecte a la fase 0 o 0 ampliada és l’obertura de les terrasses dels bars i els restaurants al 50% de la seva capacitat fins a les 23 hores. Les persones que ho vulguin poden consumir encara que no sigui la seva franja horària que, en canvi, es manté per fer esport. Les mesures d’higiene i de seguretat, tant per als/es treballadors/es, com per als clients/es es mantenen: distància de seguretat, ventilació, desinfecció dels espais, mampares de separació, disposició d’equips de protecció per a la plantilla…

     

    En aquest post et resumim tot el que es pot i no es pot fer en aquesta fase. També pots consultar la guia que hem elaborat, clicant aquí.

     

    • Obertura de terrasses de bars amb aforament limitat al 50% de les taules. Màxim 10 persones per taula o unió de taules respectant la distància de seguretat.

     

    • Represa dels actes i espectacles culturals amb 1/3 d’aforament i distància de 2 metres (màxim 30 persones en espais tancats i 200 en espais oberts). Ús de mascareta obligatori.

     

    • Represa d’activitat en centres esportius públics i privats amb cita prèvia i aforament limitat al 30%. Es permet l’atenció a una persona per entrenador/a i per torn. No hi pot haver contacte físic. No es pot fer ús de vestidors ni dutxes.

     

    • L’ús de mascareta és obligatori a partir dels 6 anys en espais oberts i tancats sempre que no es pugui garantir una distància de 2m.

     

    • L’activitat comercial i de serveis segueix com a fase 0 avançada: amb possibilitat d’obertura de locals amb 400m2 d’exposició i venda i un aforament de el 30% i sense cita prèvia.

     

    • Segueix sent necessària la cita prèvia en concessionaris d’automoció, centres d’ITV i vivers i centres de jardineria.

     

    • Els centres educatius poden obrir però per a desinfecció i adequació d’espais i funcions administratives.

     

    • També poden reprendre l’activitat dels establiments hotelers i les empreses registrades com a turisme actiu amb mesures especials d’aforament, seguretat i higiene.

    Trobaràs més informació al respecte, aquí.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista