actualitat

  • 4 | 01 | 2022

    “Agafar el relleu de la cafeteria Tempus Fugit ha estat com un somni fet realitat”

    La Míriam i en Jawed són els nous propietaris d’aquest emblemàtic establiment del barri de Santa Rosa

    Durant set anys han estat clients fidels d’un dels establiments més emblemàtics del barri de Santa Rosa, la cafeteria Tempus Fugit. Ubicat al número 108 de l’avinguda dels Banús, aquest espai ha estat – i és! – punt de trobada habitual per a molts veïns i veïnes de la ciutat, també ho va ser per a ells. “Era un establiment molt especial, diferent a la resta de bars de la zona. L’ambient familiar i el menjar casolà feien del Tempus Fugit el nostre refugi”, explica la Míriam Gómez, ara darrera del taulell. I és que, juntament amb la seva parella, en Jawed Akirou, han agafat el relleu dels antics propietaris. “El somni fet realitat”, hi afegeix amb un somriure.

    La història del Tempus Fugit es remunta al 26 de maig de 2014. Aleshores, la Maria Teresa Alcántara i el Sebas de Paco van obrir un negoci que els ha donat “mil alegries”. “El meu marit era muntador de mobles i jo treballava en un centre mèdic. En aquell moment, el sector del moble anava molt malament, a causa dels canvis de consum. Aquesta circumstància ens va fer replantejar seriosament el futur professional. Alhora, quan sortíem a passejar, vèiem que les cafeteries sempre estaven plenes de gent… Va ser així com va començar tot”, explica la Tere.

    L’empresa familiar va créixer i es va consolidar. De fet, ha donat feina a quatre treballadors/es, alguns dels quals formats a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC). “Mai ens ha faltat la feina”, comenta la Tere, responsable, juntament amb el seu marit, d’oferir durant set anys llargs una carta variada i plena de sabor amb torrades, amanides i molletes de 25 especialitats. “Ha estat com l’emblema de la casa”, diu. Ara, a les portes de la jubilació, han decidit que ha arribat el moment de descansar. “El negoci funciona. L’hem deixat perquè volem gaudir d’una nova etapa”, comenta la Tere.

    Acompanyament de Grameimpuls

    Des de l’1 de gener, el relleu l’han agafat la Míriam i Jawed. Ho han fet sota el paraigües del programa Reempresa, que permet reemprendre sense començar de zero. Ell ja tenia experiència en restauració, doncs hi ha treballat més de deu anys seguits. I la Míriam, de cara al públic. “Quan vam saber que volien deixar la cafeteria vam veure que era la nostra oportunitat”, diu ella.

    Tant la Míriam i en Jawed, com al Tere i el Sebas, van comptar amb l’assessorament del Servei de Foment Empresarial. Als primers, els van ajudar amb el pla d’empresa. “Mai abans havíem fet un pla de viabilitat. Ens van ajudar a fer els números. També ens va servir molt poder conèixer les dades reals, ja que la Tere i el Sebas ens vam deixar veure els costos, els salaris de treballadors/es, la facturació… El fet de fer servir dades reals ens ha donat molta tranquil·litat”. Als segons, a fer el traspàs del negoci d’una manera fàcil i sense costos.

    Durant unes setmanes, han conviscut en Tempus Fugit els antics propietaris amb els reemprenedors. És una de les característiques d’aquest programa que impulsa la patronal catalana Cecot i la Fundació Autoocupació, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i que ofereix l’Ajuntament de Santa Coloma, a través del Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls. Les persones interessades a fer com la Míriam i en Jawed es poden adreçar presencialment a l’avinguda de la Generalitat, 99-101, trucar al telèfon 93 466 52 24 o bé escriure un email a reempresa@grameimpuls.cat.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    El passaport Covid, necessari per accedir a l’interior de bars, restaurants i gimnasos des d’aquest divendres

    El TSJC ha aprovat la obligatorietat de presentar-lo, després que la Generalitat demanés estendre’l davant el preocupant increment de casos

    El pressupost de Grameimpuls per al 2022 serà d’11’9 milions d’euros

    Els comptes reserven una partida de 4,8 milions per als plans d’ocupació

    Bona acollida del projecte sobre digitalització adreçat a establiments de la ciutat

    De moment, s’han adherit al programa 22 empreses d’un total de 30 places previstes

    La Ciba acull una sessió de networking adreçada a dones emprenedores i empresàries del territori

    L’activitat, que s’emmarca al programa d’EmpreneDona, serà el proper 30 de novembre (15-20h.)