El termini per adherir-se a la tercera edició del programa de dinamització del sector de la restauració de Santa Coloma s’amplia fins al 25 de març. De moment, s’han realitzat 216 visites i ja s’han adherit al pla 43 d’establiments de restauració (bars, cafeteries, granges, restaurants i gelateries). Les persones interessades es poden posar en contacte amb el Servei de Foment Empresarial, presencialment (av. de la Generalitat, 99-101) o a través del telèfon 93 466 52 24.
El programa, que té com a objectiu millorar la imatge i la competitivitat dels establiments, té tres eixos estratègics. D’una banda, s’ofereix un diagnòstic integral del negoci, valoració que va a càrrec d’un equip de consultoria. A partir d’aquí, s’estableixen recomanacions personalitzades dirigides a la millora global dels establiments. El segon eix comprèn un cicle de sessions d’assessorament individualitzades i de coaching per treballar aspectes com la gestió dels recursos humans, el finançament, la cuina i el màrqueting dels negocis. Finalment, hi ha cursos per actualitzar els coneixements (gestió de sala, estratègia, publicitat i finances, entre altres).
Fins a 5.000€ en ajuts
El pla es completa amb una línia de finançament adreçada a les persones propietàries dels negocis, per tal que realitzin obres de millora als seus establiments. En aquest sentit, els establiments participants poden sol·licitar fins a un màxim 5.000 euros que hauran de destinar a realitzar reformes als establiments (com ara l’accessibilitat dels locals), a renovar la maquinària (cuina, neveres, climatització, etc.), el vestuari de la plantilla i el mobiliari, així com a digitalitzar el negoci (compra d’ordinadors o tabletes, desenvolupament d’estratègia de màrqueting i comunicació, entre d’altres). Una de les novetats d’enguany és que l’ajut també servirà per subvencionar la reparació de maquinària i fomentar la sostenibilitat. El 50% d’aquesta subvenció es cobrarà en moneda local, les grames. En total, l’Ajuntament destinarà 107.388 euros.