actualitat

  • 4 | 12 | 2019

    Farida Lfadili, participant del projecte Santa Coloma Ocupa: “Ara faig jo les reparacions de casa”

    Aquesta acció formativa està adreçada a col·lectius vulnerables

    Diu que el taller és gairebé com la seva segona casa. “Estic molt orgullosa, perquè aquí – explica assenyalant l’espai ple de canonades, cargols i bufadores – aprenc a fer moltes petites tasques que després trasllado a casa”. La Farida Lfadili, de 36 anys, és una de les 30 persones que participen enguany al Santa Coloma Ocupa, un projecte d’ocupació adreçat a col·lectius de la ciutat amb més dificultats. Ofereix dos cursos formatius: Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials i Operacions de lampisteria i calefacció-climatització domèstica, l’itinerari que va escollir.

    Ser l’única dona del grup no l’atura en absolut. Més aviat al contrari, l’empodera.  “Els meus companys són molt col·laboratius, sempre m’ajuden. Bé – rectifica picant l’ullet, metre subjecta el tub de coure perquè en un altre pugui soldar – ens ajudem mútuament”. La formació ja està donant els seus fruits, sobretot, quan s’han de fer reparacions a casa. “La darrera tasca que he fet ha estat canviar una aixeta. Ara faig jo totes les reparacions, no necessito ningú”, afirma. I continua: “No entenc perquè encara sobta veure una dona com jo en un taller. Podem tallar tubs, cargolar o soldar igual que ells”.

    Un exemple a seguir

    Aquesta veïna de Santa Coloma i membre de la Plataforma d’Afectats i Afectades per l’Hipoteca (PAH), és un exemple a seguir per a la família i les amigues. “Em donen suport. Jo els intento convèncer que han de formar-se en aquest ofici, per no haver de dependre dels homes”, apunta amb un somriure. El curs de lampisteria que fa és de 522 hores i finalitza el proper 1 d’abril. La Farida confia en poder treballar en aquest àmbit, ja que diu que li agrada molt l’ofici.

    El projecte Santa Coloma Ocupa està promogut pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu i està gestionat per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls. La iniciativa va en la línia de les polítiques municipals de millorar l’ocupabilitat i lluitar contra la pobresa i la exclusió social a la ciutat.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Molt més que un espai de psicologia

    La Mila Ogallar, psicòloga, i l’Elisa Ortiz, integradora social, són sòcies cooperativistes de Pulgarcitos, un centre de ‘coaching’ infantil i juvenil

    Una trentena de dones participaran en tallers per formar-se en oficis tradicionalment masculinitzats

    El període d’inscripcions d’aquest projecte, que ensenyarà les participants electricitat, construcció o fontaneria, ja està en marxa

    El 2018 en perspectiva de gènere

    Des de Grameimpuls hem proposat nous reptes per assolir durant aquest any