L’espai Pompeu Lab acull la presentació del pla que pretén millorar la imatge i competitivitat dels establiments d’hostaleria
L’espai Pompeu Lab ha acollit aquest dijous la presentació del programa de dinamització del sector de la restauració de la zona centre de Santa Coloma. Es tracta d’un pla que pretén millorar la imatge i competitivitat dels establiments d’hostaleria a través d’un seguit d’accions que inclouen assessorament, formació i ajuts econòmics.
El primer tinent d’alcaldessa i president de Grameimpuls, Esteve Serrano, ha estat l’encarregat d’explicar a la trentena de restauradors i restauradores assistents de la zona centre les característiques d’aquest projecte. “El pla ha d’impulsar la marca Santa Coloma gastronòmica” segons Serrano que va afegir que el projecte tindrà continuïtat i interactuarà amb altres iniciatives com el Santa Coloma Degusta o la moneda digital i, sobretot, amb una escola de restauració que esdevindrà el referent en cuina del territori.
Un pla fet a mida
El pla s’iniciarà a la zona centre i s’estendrà a la resta de la ciutat. El programa es vehicula a través de tres eixos. D’una banda, s’ofereix un diagnòstic integral del negoci a les persones del sector adherides al programa des del punt de vista empresarial, tècnic i d’imatge. Aquesta valoració serà a càrrec d’un equip de consultoria, que visitarà els locals i entrevistarà les persones responsables per tal de conèixer l’estat del seu negoci (imatge, oferta gastronòmica, perfil del client habitual, preparació dels recursos humans, etc.). A partir d’aquest anàlisi, s’establiran recomanacions personalitzades dirigides a la millora global dels establiments.
La segona pota d’aquest programa comprèn un cicle de sessions d’assessorament individualitzades i de coaching per treballar aspectes com la gestió dels recursos humans, el finançament, la cuina i el màrqueting dels negocis. Finalment, hi ha cursos per actualitzar els coneixements (gestió de sala, estratègia, publicitat i finances, entre altres). Aquestes sessions s’impartiran a l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC).
Fins a 5.000€ en ajuts
Tot plegat es completa amb una línia de finançament adreçada a les persones propietàries dels negocis, per tal que realitzin obres de millora als seus establiments. En concret, se subvencionarà el 40% de la inversió del projecte de reforma de les instal·lacions, renovació de l’equipament informàtic, d’imatge o de maquinària, entre d’altres, amb un màxim de 5.000 € per establiment. El projecte es desenvoluparà fins al 31 de desembre. El termini de sol·licituds per participar-hi acaba el 30 de juny.
Aquest programa, que forma part de l’actuació de millores als barris centrals, cofinançat per la Llei de barris, se situa en la línia de les iniciatives encetades per l’Ajuntament per enfortir el sector de la restauració, que és estratègic des del punt de vista del desenvolupament local. En aquest sentit, els vincles que s’estableixen amb el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte Torribera, les dues escoles de restauració, la vinya d’en Sabater i altres projectes de dinamització comercial, com la Mostra Gastronòmica, el Santa Coloma deGusta o la moneda local grama, converteixen Santa Coloma de Gramenet en una ciutat amb un gran potencial des del punt de vista gastronòmic.