El Degusta al Canigó ja està en marxa. Una vintena de joves ha iniciat aquest mes de novembre l’itinerari formatiu a la nova Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC). La formació els permetrà obtenir el Certificat de Professionalitat (CP) nivell 1 en les especialitats d’Operacions bàsiques de cuina i Operacions bàsiques de restaurant i bar.
El programa Degusta al Canigó té com a objectiu qualificar professionalment en un entorn de treball real joves del territori i afavorir la seva inserció en el mercat de treball. El curs es realitza de dilluns a divendres de 9.30 a 16.30 hores. Els plats que elaboran formen part del menú de mig dia. Els i les alumnes reben, a més, una beca mensual en funció de l’assistència i aprofitament.
També anglès i informàtica
A més del mòdul d’Operacions bàsiques de cuina i de restaurant i bar, Degusta al Canigó també contempla mòduls d’anglès i informàtica, orientació laboral, igualtat de gènere. Al llarg de tot el procés, les persones participants seran tutoritzades i acompanyades per tal de facilitar l’assoliment dels objectius especificats.
Aquest projecte s’emmarca dins les ajudes del Fons Social Europeu previstes en el Programa Operatiu d’Empleo Juvenil (ajudes AP-POEJ) objectiu temàtic 8: aconseguir formació i treball de qualitat, en el context del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, i està cofinançat per la Iniciativa de Empleo Juvenil i la Garantia Juvenil, mitjançant el Ministeri de Treball i la Seguretat Social.