L’empresa municipal Grameimpuls ha atès, des de gener i fins a l’abril d’enguany 81 persones en el marc dels dos programes per a la diversitat funcional que gestiona: el programa Serveis laborals especialitzats d’orientació, acompanyament i suport a la inserció per a persones amb certificat de discapacitat i/o malaltia mental (SIOAS) i el de l’Oficina Tècnica Laboral (OTL). L’objectiu d’ambdós programes és acompanyar en el procés d’inserció laboral a persones que estan en tractament de salut mental o tenen diversitat funcional.
Del total de persones ateses fins ara, 42 són homes i 39 dones, majoritàriament d’entre 40 i 49 anys. Pel que fa a nivell d’estudis, la majoria de persones ateses tenen el certificat d’estudis primaris (33,3%) i graduat escolar (24,7%) En tot el període, s’han realitzat 571 actuacions, entre entrevistes inicials d’acompanyament (555) i accions grupals (16). De moment, s’han inserit 11 persones a través de l’acompanyament dels dos programes.
Tasca de suport
Tant un com l’altre pretenen afavorir la inserció laboral de persones amb diagnòstic acreditat de malaltia mental en tractament sanitari o diversitat funcional. En el cas de l’OTL, totes les persones ateses venen derivades del centre de salut mental Martí Julià de Santa Coloma. A més d’ajudar-les a aconseguir un lloc de treball, es realitza una tasca de suport vers les necessitats psicosocials i les problemàtiques que envolten l’entrada de les persones amb malaltia mental al mercat laboral. En aquest sentit, l’acompanyament es continua realitzant encara que la persona ja estigui inserida.
Pel que fa al programa SIOAS, utilitza una metodologia de treball amb suport, que ofereix la persona participant acompanyament en el moment de la contractació. Per poder participar-hi, cal ser demandant de feina i estar inscrits/es al SOC, estar en actiu i trobar-se en fase de seguiment a la inserció i/o treball amb suport, i finalment, estar en actiu treballant en una empresa ordinària i inscrits/es al SOC.
Les persones interessades en participar-hi en aquests programes poden posar-se en contacte amb Grameimpuls a través del 93 466 15 65.