actualitat

  • 26 | 06 | 2015

    Grameimpuls participa en la setena edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal dels Serveis Locals d’Ocupació organitzats per la Diputació de Barcelona.

    La societat municipal Grameimpuls participa en la setena edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal dels Serveis Locals d’Ocupació, organitzats pel Servei de Mercat de Treball de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

    Els Cercles de Comparació Intermunicipal són un instrument que té com a objectiu millorar la qualitat dels serveis municipals que s’avaluen. La metodologia consisteix en definir i validar de forma consensuada, entre els 34 municipis participants, un seguit d’indicadors que permetin un anàlisi de resultats, i la comparació entre els diferents municipis participants per identificar bones pràctiques. Aquest treball suposa un espai de reflexió, d’intercanvi d’experiències i de posada en comú de problemàtiques i situacions concretes, que permet tenir més elements per prendre decisions que millorin el servei prestat a la ciutadania.

    Les dades amb les que es treballen són del darrer exercici tancat, que coincideix amb anys naturals. Així doncs, en aquesta setena edició s’ha treballat amb dades del 2014 i aquest fet ens permet conèixer els diferents aspectes del nostre Servei Local d’Ocupació, de forma pràcticament immediata i amb el temps suficient com per poder corregir si és necessari les desviacions que es puguin donar.

    Fruit d’aquest treball s’han pogut conèixer quins són els punts forts de la gestió del nostre Servei Local d’Ocupació. Destaca que un 90,4% de les persones ateses durant el 2013 han participat de les diferents actuacions programades d’orientació laboral i tècniques de recerca de feina. L’assistència al Club de Feina és de 16,5 persones cada hora. Aquesta dada és prou important, ja el Club de Feina o Espai de Recerca Activa és un instrument del Servei Local d’Ocupació de Grameimpuls, que compta amb més de 20 anys d’existència a la nostra ciutat i que és altament valorat pels usuaris, que troben els mitjans necessaris per optimitzar la seva recerca de feina en el dia a dia.

    La mitjana d’hores de formació que van realitzar les persones ateses durant el 2014 és de 357 h. La formació ha estat molt diversa, però sempre orientada a les necessitats de les empreses amb capacitat de contractació i intentant arribar als col·lectius més vulnerables, principalment els joves, majors de 45 anys i aturats de llarga durada.

    Del desplegament de recursos dirigits a la ciutadania de Santa Coloma durant el 2014, per part del Servei Local d’Ocupació de Grameimpuls, es va assolir en el seu conjunt un percentatge d’inserció laboral del 34,1 %. Aquesta dada és destacable i es pot considerar un èxit, sobretot si tenim present que durant l’anualitat que s’analitza no s’entreveia cap perspectiva de millora econòmica.

    Per finalitzar destacar que el Servei Local d’Ocupació manté una satisfacció de 8,7 sobre 10 punts. Tot i l’optimisme d’aquestes dades, val a dir, que Grameimpuls continua treballant intensament per a les persones i per a les empreses, millorant els seus serveis constantment per arribar al màxim de persones en una clara visió de potenciar la igualtat d’oportunitats a través de la innovació i la millora continua.

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista