actualitat

  • 26 | 09 | 2019

    Comença la tercera verema a la Vinya d’en Sabater

    El procés durarà uns dies i es realitzarà per varietats de raïm

    La verema a la Vinya d’en Sabater ja ha començat. Els i les alumnes de la Casa d’Oficis han iniciat aquest dimecres la recollida de raïm, procés que durarà uns quants dies, atès que aquesta vegada es farà per varietats. Durant la primera jornada s’ha recollit raïm de garnatxa negre.

    Aquesta és la tercera verema a la Vinya d’en Sabater. La primera va tenir lloc l’any 2017. La recollida de raïm, així com les tasques de manteniment les du a terme l’alumnat del curs d’Horticultura i Floricultura de la Casa d’Oficis, un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que desenvolupa l’empresa municipal Grameimpuls.

    Santa Coloma, a la DO Alella
    Els primers ceps es van plantar al març de 2015 i, des d’aleshores, la vinya ha experimentat una ampliació, tant de terreny com de varietats vinícoles. Actualment, hi ha plantats 3.900 ceps de les varietats garnatxa, picapoll negre, picapoll blanc, garrut i pansa blanca. L’any passat, la Comissió Rectora del Consell Regulador de la DO Alella va aprovar la incorporació de Santa Coloma de Gramenet – amb el projecte de recuperació de la vinya – a la seva zona de producció.

    La Vinya d’en Sabater es troba dins del recinte del Campus d’Alimentació de Torribera, de la UB, on també s’hi ubica l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) i l’hivernacle. Tant l’hivernacle com la vinya són espais esducatius vinculats a l’ERESC.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades