L’ERESC durant el 2014 va realitzar el primer curs de formació ocupacional de l’especialitat de sommelier. Aquesta primera edició va formar part de l’Acord Marc promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya, que va guanyar Grameimpuls.
Enguany l’ERESC inicia la nova programació del curs de sommeliers i amplia la seva oferta a la primera edició del curs de mestre de sala, (maître), Gestió de Processos de Servei en Restauració.
El curs de sommeliers es desenvoluparà en línies generals com l’any passat comptant entre el professorat amb el prestigiós sommelier de la nostra ciutat, Paco Cordero. Llavors els participants van poder conèixer els vins i les diferents denominacions geogràfiques tant les nacionals com internacionals, altres begudes com les espirituoses, aigües, cafès i infusions; així com una àmplia gamma de productes gourmet. Al programa formatiu també va destacar, l’elaboració de cartes, gestió de cellers en restauració i servei especialitzat. Els alumnes van poder completar la seva formació amb pràctiques en prestigiosos restaurants, hotels i botigues gourmet i en aquests moments la inserció laboral d’aquesta primera promoció de sommeliers de l’ERESC ha assolit el 60%. El curs de mestre de sala o maître proporcionarà als participants l’oportunitat d’adquirir els coneixements de les normes de protocol en restauració, disseny, supervisió i desenvolupament de processos de servei, gestió d’aliments i begudes, servei de vins, entre d’altres com l’anglès professional. Els alumnes podran realitzar pràctiques en hotels i restaurants.
La previsió d’inici del curs de sommeliers és el 16 de març i la de mestre de sala el 22 d’abril. Per conèixer el perfil d’entrada, procés de selecció i més informació sobre els cursos, les persones interessades s’han de dirigir a l’Escola de Restauració Santa Coloma-ERESC al telèfon 93 392 91 05.
Aquests cursos de formació ocupacional, així com la resta d’oferta formativa de l’ERESC dirigida a persones en situació d’atur, professionals, aficionats i infants a través del casal d’estiu, son una peça més en el projecte de ciutat en el que també destaca la recuperació de la Vinya d’en Sabater.
Els cursos estan finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el Fons Social Europeu, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i gestionats per la societat municipal Grameimpuls.