actualitat

  • 2 | 06 | 2021

    D’alumne de l’ERESC a emprenedor

    Miguel Mena, que s’ha format en restauració amb Grameimpuls, regenta el bar on va estar treballant fa anys com a auxiliar de cuina

    Després de més de dues dècades dedicat al món de la mecànica dental, un bon dia va decidir canviar els bràquets per la cuina. “Em vaig cansar de l’odontologia. I com que tenia un amic amb un bar, vaig pensar que seria una bona manera de començar en aquest sector que m’atreia”, explica Miguel Mena. D’aquesta manera és com va començar la seva anadura en la restauració. “Era pinche”, recorda amb un punt de nostàlgia. Des d’aleshores a ençà, la seva vida laboral ha fet un gir de 180 graus: s’ha convertit en propietari del bar on va fer d’auxiliar de cuina; això sí, després de passar per l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC).

    “Tenia clar que m’havia de formar si volia treballar en aquest sector”, admet. A través del Servei d’Ocupació de Catalunya, va trobar un curs que s’adaptava a les seves necessitats formatives. Era el de cuina de nivell 2 de l’ERESC. Després de passar el procés de selecció, hi va començar la formació. “Com que ja havia treballat en un restaurant de cuina espanyola i catalana, tenia certs coneixements previs. Tot i així, hi vaig aprendre molt, perquè el curs em va servir per perfeccionar-me”, assegura.

    Mena va finalitzar el curs, mòdul de pràctiques inclòs, a la tardor de l’any passat. En aquell moment, el propietari del bar on havia fet d’auxiliar de cuina estava a punt de jubilar-se i li va proposar quedar-se amb el negoci. La decisió no va ser gens fàcil. “A ell li feia il·lusió que jo pogués comprar el bar. M’ho vaig rumiar molt, però finalment vaig decidir quedar-me’l”, comenta.

    Quatre persones al seu càrrec

    El traspàs de l’establiment –restaurant Casa Galicia–, ubicat a Premià de Mar, es va fer efectiu l’1 d’octubre de 2020. “Els primers mesos han estat complicats per la pandèmia”, explica Mena. Com altres restauradors, s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies i oferir menjar per emportar, així com ampliar el menjador per garantir la distància de seguretat de 2 metres. Ara mateix, té 4 persones al seu càrrec, 2 cambrers i 2 cuiners.

    La seva intenció és augmentar personal, perquè també vol ampliar el negoci. De fet, està buscant un cambrer. I com que l’experiència amb Grameimpuls ha estat molt positiva s’ha posat en contacte amb el Servei d’Intermediació Laboral per fer la contractació, mitjançant el Programa 30 Plus. “Vull créixer”, sentencia amb un somriure.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Finalitzat el jardí vertical de les oficines centrals, a Can Xiquet

    L’alumnat de jardineria de la Casa d’Oficis ha estat l’encarregat de realitzar el mur verd, de 80m2

    Grameimpuls atén de mitjana 650 consultes de resposta ràpida al mes

    De gener i fins al setembre, s’han gestionat 5.817 atencions immediates

    La nova vida del centre d’estètica Vittal, un exemple que tot és reversible

    Maya Biletz, usuària l'any 2019 del programa Reempresa com a emprenedora, ha traspassat el seu negoci a Virginia Gélvez, una "emprenedona" amb les idees molt clares