La Mar Serra i en Marc Guallar estan a punt de fer les maletes. Tots dos, alumnes de l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), marxen a Roma per realitzar una estada de pràctiques en dos establiments de restauració de la capital italiana. La iniciativa s’emmarca al programa Erasmus + que ofereix persones de totes les edats la possibilitat de desenvolupar i compartir coneixements en diversos països de la UE.
Del 20 de novembre i fins al 21 de desembre, la Mar i el Marc podran posar en pràctica els coneixements que han adquirit a les aules de l’escola i viure una experiència vital molt enriquidora. “És una oportunitat a tots els nivells per aprendre i créixer”, diu la Mar, que ha realitzat el curs de cuina a l’ERESC. Amb estudis audiovisuals i de Belles Arts, la Mar, de 32 anys, ha trobat en la cuina una oportunitat laboral. “He descobert que m’agrada a nivell professional i que té, com les arts, una part molt creativa”, assegura.
En Marc també espera “aprendre molt” en aquesta aventura italiana que arrenca la setmana vinent. Aquest jove de 20 anys, ha realitzat el curs de Sommelieria, formació que ha compaginat amb el grau superior de Màrqueting en el món del vi. “Vaig fer els dos cursos a l’hora, perquè vaig creure que era una oportunitat única per aprendre d’aquest sector que tant m’interessa”, explica. El jove espera aprofitar al màxim les pràctiques i aportar tot el que ha après. “Estudiar de manera gratuïta, en unes instal·lacions de qualitat i un professorat molt bo, ha estat tota una oportunitat. Ara, fer les pràctiques a Roma, un premi avançat de Nadal”.
Fomentar la mobilitat
Els dos alumnes faran pràctiques a dos establiments de Roma. La Mar ho farà a l’Osteria Menino Agrippa i en Marc a l’enoteca Baccano. El programa Erasmus + està subvencionat per la Comissió Europea. La iniciativa té la vocació de fomentar projectes de mobilitat amb finalitat educativa per a diferents tipologies d’estudiants.