actualitat

  • 26 | 04 | 2018

    El 74,49% dels alumnes que realitzen formació ocupacional a l’Escola de Restauració de Santa Coloma troben feina

    Sommelieria, Direcció en restauració i Cuina són els que tenen un percentatge més alt d’inserció laboral

    El 74,49% dels i les alumnes que l’any passat van acabar algun dels cursos de formació ocupacional que va impartir l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), gestionada per Grameimpuls, van trobar feina. Direcció en restauració (100%), Cuina (84,62%) i Sommelieria (87,50%) són els que van tenir un percentatge més alt d’inserció laboral.

    Tots els cursos, adreçats principalment a persones en situació d’atur, contemplen un mòdul de professionalització a l’aula i un altre de pràctiques externes, principalment a establiments del territori. L’any passat, de les 97 persones que van finalitzar la formació teòrico-pràctica, 72 van aconseguir un lloc de feina. Són 7 de cada 10.

    En 2017 es van impartir a l’ERESC 11 cursos: tres d’Operacions bàsiques de cuina; dos de Servei de bar i cafeteria i de Serveis de restaurant i un, d’Operacions bàsiques de restaurant i bar; Sommelieria; Direcció en restauració i Cuina. Tots, a excepció d’un – Operacions bàsiques de cuina III, que no està tancat el seu seguiment i que, per tant, no tenim en compte en aquest anàlisis–, superen el 55% d’inserció. El percentatge (74,49%) possiblement s’incrementi una vegada que s’incorporin les seves dades. (veure infografia).

    Alta inserció laboral

    Per especialitats, Direcció en restauració és el curs on s’ha aconseguit el 100% d’inserció laboral. Els 8 alumnes que van finalitzar les pràctiques han signat un contracte laboral o han aconseguit una feina. També és destacat el percentatge d’inserció del curs de Cuina (84,62%), el de Sommelieria (87,50%) i el de Serveis de bar i cafeteria (amb un 77,78% de mitjana entre els dos cursos).

    La inserció d’Operacions bàsiques de restaurant i bar és de 71,42% i la de Serveis de restaurant un 64,58% de mitjana entre els dos cursos. Per últim, gairebé 6 de cada 10 alumnes de l’especialitat d’Operacions bàsiques de cuina (un 58,33% de mitjana entre els dos cursos) han trobat feina.

     

    Cursos amb certificat de professionalitat

    Els cursos de formació ocupacional es realitzen a les dues seus de l’Escola de Restauració de Santa Coloma: a la de l’avinguda Primavera i a l’edifici Canigó i permeten els i les alumnes obtenir un certificat de professionalitat que acredita que han assolit els coneixements i capacitats de la seva especialitat formativa. Els cursos formen part del programa Acod Marc i estan finançats pel Servei d’Ocupació  de Catalunya  (SOC).

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Els plats de cullera centren el proper taller del «Passió per la cuina»

    ‘Fem bullir l’olla’ és el títol del monogràfics programat per a l’11 i el 13 de novembre

    Una vuitantena de joves de Santa Coloma finalitza la seva formació de la Casa d’Oficis

    Els i les joves han rebut coneixements teòrics i pràctics durant un any

    Comença una nova edició de ‘Passió per la cuina’

    El taller Cuina fusió, que tindrà lloc el 10 d’octubre (de 17.30 a 20 h), dona el tret de sortida a una nova edició del cicle «Passió per la cuina».

    Les atencions immediates augmenten un 17% durant el primer semestre de l’any

    Des de gener i fins al juny, s’han gestionat més de 5.000 consultes sense cita