actualitat

  • 26 | 04 | 2018

    El 74,49% dels alumnes que realitzen formació ocupacional a l’Escola de Restauració de Santa Coloma troben feina

    Sommelieria, Direcció en restauració i Cuina són els que tenen un percentatge més alt d’inserció laboral

    El 74,49% dels i les alumnes que l’any passat van acabar algun dels cursos de formació ocupacional que va impartir l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), gestionada per Grameimpuls, van trobar feina. Direcció en restauració (100%), Cuina (84,62%) i Sommelieria (87,50%) són els que van tenir un percentatge més alt d’inserció laboral.

    Tots els cursos, adreçats principalment a persones en situació d’atur, contemplen un mòdul de professionalització a l’aula i un altre de pràctiques externes, principalment a establiments del territori. L’any passat, de les 97 persones que van finalitzar la formació teòrico-pràctica, 72 van aconseguir un lloc de feina. Són 7 de cada 10.

    En 2017 es van impartir a l’ERESC 11 cursos: tres d’Operacions bàsiques de cuina; dos de Servei de bar i cafeteria i de Serveis de restaurant i un, d’Operacions bàsiques de restaurant i bar; Sommelieria; Direcció en restauració i Cuina. Tots, a excepció d’un – Operacions bàsiques de cuina III, que no està tancat el seu seguiment i que, per tant, no tenim en compte en aquest anàlisis–, superen el 55% d’inserció. El percentatge (74,49%) possiblement s’incrementi una vegada que s’incorporin les seves dades. (veure infografia).

    Alta inserció laboral

    Per especialitats, Direcció en restauració és el curs on s’ha aconseguit el 100% d’inserció laboral. Els 8 alumnes que van finalitzar les pràctiques han signat un contracte laboral o han aconseguit una feina. També és destacat el percentatge d’inserció del curs de Cuina (84,62%), el de Sommelieria (87,50%) i el de Serveis de bar i cafeteria (amb un 77,78% de mitjana entre els dos cursos).

    La inserció d’Operacions bàsiques de restaurant i bar és de 71,42% i la de Serveis de restaurant un 64,58% de mitjana entre els dos cursos. Per últim, gairebé 6 de cada 10 alumnes de l’especialitat d’Operacions bàsiques de cuina (un 58,33% de mitjana entre els dos cursos) han trobat feina.

     

    Cursos amb certificat de professionalitat

    Els cursos de formació ocupacional es realitzen a les dues seus de l’Escola de Restauració de Santa Coloma: a la de l’avinguda Primavera i a l’edifici Canigó i permeten els i les alumnes obtenir un certificat de professionalitat que acredita que han assolit els coneixements i capacitats de la seva especialitat formativa. Els cursos formen part del programa Acod Marc i estan finançats pel Servei d’Ocupació  de Catalunya  (SOC).

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    La inserció del col·lectiu de persones amb malaltia mental arriba al 73%

    El programa OTL (Oficina Tècnica Laboral) que gestiona Grameimpuls afavoreix la seva incorporació a l’empresa ordinària

    Santa Coloma es consolida en els primers llocs del rànquing dels punts Reempresa de la província

    El recurs, que gestiona Grameimpuls, ha estat reconegut amb dos premis al saló del BizBarcelona

    Comença el procés de selecció d’empreses per acollir alumnes en pràctiques del programa SEFED

    Permet les persones formar-se en el camp de l’administració i la gestió empresarial a través de la metodologia de la simulació d’empreses

    Nova formació sobre models de negoci basats en plataformes digitals

    L’acció, que és gratuïta, tindrà lloc de 15.30 a 19.30 hores a Can Peixauet