Un post de Facebook amb l’imminent inici del curs el va posar sobre alerta. Tot i que l’ofici no era nou per ell – ja s’hi dedicava – el fet de poder aconseguir el certificat de professionalitat un cop acabada la formació ocupacional el va acabar de decidir. “Quan finalitzi el curs podré acreditar que he assolit els coneixements i les competències necessàries per poder treballar i això em dona molta seguretat”, explica en Giancarlo Salcedo. Aquest veí de Santa Coloma de 41 anys és un dels participants del projecte Santa Coloma Ocupa, adreçat a col·lectius vulnerables de la ciutat i que es va posar en marxa fa uns mesos.
Giancarlo manega un tub de coure. Aprèn a fer una instal·lació de gas al taller que comparteix amb un dotzena de persones més. “El curs combina teoria i pràctica. La formació és molt complerta i aprenem cada dia”, hi afegeix. Tant el curs de lampisteria com el de neteja – l’altra pota del projecte Santa Coloma Ocupa – estan becats. “L’ajut econòmic és molt important també i s’afegeix a una formació que és de molta qualitat”, comenta.
Una oportunitat laboral
Un dels aspectes que més valora en Giancarlo és la possibilitat de treballar de lampista un cop finalitzi la seva formació al CFT. “Quan acabi el curs començaré a buscar feina d’això. És una professió que m’agrada. El curs em pot obrir portes a nivell laboral”, diu aquest veí originari del Perú i amb una història personal a les esquenes molt dura – va arribar a Espanya després de sol·licitar asil polític. “El que vull és treballar i poder seguir amb la meva vida”, apunta.
El projecte Santa Coloma Ocupa està promogut pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i està gestionat per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls.