actualitat

  • 2 | 09 | 2021

    “El primer dia al curs de sommelieria vaig sentir que havia trobat el meu lloc”

    Us presentem l’Alberto Fernández, exalumne de l’ERESC i treballador del celler Can Roda

    El seu és un cas de reciclatge laboral en tota regla. Format com a dissenyador gràfic, l’Alberto Fernández va treballar de professor d’alfabetització digital per a gent gran. Abans havia coquetejat amb el món del disseny de moda, però el destí i les seves ganes d’aprendre el van dur a canviar radicalment de sector. “Volia fer un canvi de vida”, diu convençut.

    I ho ha aconseguit. Després de treballar en un restaurant a Sant Sadurní d’Anoia, va descobrir la seva curiositat pel món del vi. Era l’any 2014. Aleshores, va buscar cursos de formació relacionats amb la temàtica i va topar-se amb el de Sommelieria de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC). “Des del primer dia vaig sentir que havia trobat el meu lloc, la meva professió. És una gran oportunitat poder fer a Santa Coloma cursos de formació d’aquest nivell”, explica.

    Primera experiència al sector del vi

    Del seu pas per l’ERESC destaca “les instal·lacions i, sobretot, els professors”. “Es nota que són uns apassionats del món del vi i això ho traslladen a l’alumnat”, assegura l’Alberto. La formació li va obrir les portes del sector. De fet, des de gener de 2018 i fins al març de 2020 va ser el comercial de la multinacional de vins Ramon Bilbao.

    La pandèmia va aturar aquesta experiència laboral, però no l’interès per l’enologia. El Programa 30 Plus li va oferir una altra oportunitat professional de la mà del celler Can Roda. “Just quan al maig em van trucar de Grameimpuls per explicar-me que hi havia una oferta i que encaixava amb el perfil que demanaven”. Era a la masia Can Roda, on va començar a treballar l’1 de juny d’enguany. De moment, té contracte fins al març de 2022.

    “Estic molt content. El projecte és molt interessant, a la DO Alella. A més, tinc l’oportunitat de treballar dins del celler i això em permet continuar amb el meu aprenentatge. Grameimpuls m’ha permès reciclar-me i li estic molt agraït”, explica. I conclou: “Ara el meu repte és poder tornar-los tot el que m’han aportat!”.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Els plats de cullera centren el proper taller del «Passió per la cuina»

    ‘Fem bullir l’olla’ és el títol del monogràfics programat per a l’11 i el 13 de novembre

    Comença una nova edició de ‘Passió per la cuina’

    El taller Cuina fusió, que tindrà lloc el 10 d’octubre (de 17.30 a 20 h), dona el tret de sortida a una nova edició del cicle «Passió per la cuina».

    Les atencions immediates augmenten un 17% durant el primer semestre de l’any

    Des de gener i fins al juny, s’han gestionat més de 5.000 consultes sense cita

    32 noves contractacions a través dels plans d’ocupació

    Els contractes tindran una durada d’entre els 4 i els 6 mesos