El programa de dinamització de la restauració, paralitzat a causa del confinament per la pandèmia de la Covid-19, es reprèn amb l’inici del pla de desescalada. En els propers dies, començaran de nou les diagnosis i els assessoraments als establiments de la ciutat que, com a conseqüència de la crisi sanitària, es van haver d’ajornar. A més, es treballa en l’adaptació de les accions formatives incloses al programa i en la convocatòria dels ajuts per millorar els locals.
El programa, que té com a objectiu millorar la imatge i la competitivitat dels establiments, té tres eixos estratègics. D’una banda, s’ofereix un diagnòstic integral del negoci, valoració que va a càrrec d’un equip de consultoria. A partir d’aquí, s’estableixen recomanacions personalitzades dirigides a la millora global dels establiments. El segon eix comprèn un cicle de sessions d’assessorament individualitzades i de coaching per treballar aspectes com la gestió dels recursos humans, el finançament, la cuina i el màrqueting dels negocis. Finalment, hi ha cursos per actualitzar els coneixements (gestió de sala, estratègia, publicitat i finances, entre altres).
Línia de finançament
El pla es completa amb una línia de finançament. Els establiments participants poden sol·licitar fins a un màxim 5.000 euros que hauran de destinar a realitzar reformes als establiments. Una de les novetats d’enguany és que l’ajut també servirà per subvencionar la reparació de maquinària i fomentar la sostenibilitat. El 50% d’aquesta subvenció es cobrarà en moneda local, les grames.