L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon va presentar el passat 22 d’octubre la implantació a la ciutat d’un nou servei, el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE).
El Punt d’Atenció a l’Emprenedor facilita la tramitació de la constitució i legalització d’una empresa a les persones emprenedores mitjançant un sistema electrònic, ràpid, eficient i gratuït que a Santa Coloma de Gramenet gestionarà l’empresa municipal, Grameimpuls a través del Servei de Foment Empresarial.
Aquesta iniciativa neix d’un conveni de col·laboració que va subscriure la Diputació de Barcelona amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme al setembre de 2013 per establir aquest servei a la província de Barcelona.
Núria Parlón va destacar“amb aquest nou servei gràcies a la complicitat d’altres administracions facilitem la creació d’empreses i posem a l’abast de la ciutadania una nova eina que en un context de crisi com l’actual fomenta una sortida de l’atur com és l’autoocupació”. L’alcaldessa va afegir que “aquest servei no entra en competència amb les gestories sinó que el complementa” i que les previsions apunten a que“unes 50 empreses a l’any podrien constituïr-se a Santa Coloma fent servir el punt PAE”.
A l’acte també van assistir, Carles Combarros, tinent d’Alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Santa Coloma i president de Grameimpuls, i Ferran Civil, vicepresident primer i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Bacelona.
Per la seva banda Combarros va assenyalar que les persones que sol·licitin ser ateses pel Punt d’Atenció a l’Emprenedor “disposaran d’informació jurídica, coneixeran els avantatges fiscals, seran assessorats sobre quins tipus d’ajuts i incentius són aplicables als seus projectes empresarials, tindran informació sobre el règim de la Seguretat Social i altres temes d’interès general com el finançament, la contractació laboral o la cooperació empresarial”.
Un servei que oferirà Grameimpuls totalment gratuït
El Punt d’Atenció a l’Emprenedor compleix les recomanacions de la Directiva de Serveis Europea de 2005, afavorint l’eliminació d’obstacles legals i administratius per incrementar l’activitat empresarial i s’integrarà com un pas imprescindible, en el camí de la implantació d’una finestreta única que segons l’alcaldessa “es posarà en marxa abans de que acabi l’actual mandat”. La mesura té un cost zero ja que s’aprofiten les estructures d’atenció a l’emprenedor i l’empresa que té l’àrea de promoció econòmica municipal a través de Grameimpuls que amplia d’aquesta manera la seva carta de serveis.