Un dels programes destacables és el Dispositiu d’inserció laboral adreçat a les dones amb més dificultats d’accés al món laboral en el marc del projecte de Treball als Barris. La metodologia utilitzada parteix de la hipòtesi que per millorar l’ocupabilitat de les dones cal recuperar els recursos i aprenentatges desenvolupats a través de l’experiència personal i laboral anterior. Aquest punt és especialment important en el col•lectiu de les dones ja que suposa reconèixer les seves activitats dins l’àmbit familiar, social i domèstic com a treball significatiu i considerar i valorar les seves experiències adquirides com un capital vàlid pel mercat de treball. De les 133 dones participants s’han inserit 56, la qual cosa significa que un percentatge del 42,11% han trobat feina al llarg de la seva participació al dispositiu.
El Programa CLARA està dirigit a incrementar l’ocupabilitat del col•lectiu de dones amb especials dificultats d’integració social i inserció laboral, posat en marxa per l’Instituto de la Mujer del Ministerio de Igualdad. Durant la passada edició, que va ser la cinquena en que Grameimpuls desenvolupa el programa, van participar 31 dones que pertanyien a diferents col•lectius amb especials dificultats d’inserció (responsables de nuclis familiars, víctimes de violència de gènere, majors de 45 anys, que presenten discapacitat, immigrants, pertanyents a minories ètniques o privades de llibertat).
Per últim i sempre dintre dels programes per potenciar la igualtat de gènere per a les dones, tot afavorint la seva incorporació al mercat de treball, es van portar a terme quatre accions formatives especifiques dintre del programa ITINERE: Empleada d’oficina, Atenció a malats d’alzheimer, Cuidadora de discapacitats i Auxiliar d’infermeria en geriatria. Aquest programa durant les set edicions en les que s’està executant ha treballat en la professionalització de les dones en les ocupacions d’atenció i cura a les persones i la millora de l’ocupabilitat de les dones.